FANTASTISK SUNN BROWNIE

Nå skal jeg ærlig innrømme at jeg sliter veldig med å holde meg unna julebaksten! Du finner all slags julemat og julegodis i butikkene, julelysene er tent ute, julereklamene spilles av på TV’en og flere steder har de også begynt å spille julemusikk. Julen er overalt! Jeg er fast bestemt på å la juleforberedelsene vente til første adventshelg, altså neste helg. Jeg vet fra tidligere at jo lenger jeg klarer å vente med alt som heter jul, jo mer julestemning får jeg når julen virkelig setter inn. Dermed må jeg bare holde meg i skinnet en liten uke til. Det skal jeg klare!

SONY DSC
Da jeg var i ekstremt bakehumør i morges, måtte jeg komme opp med noe som holdt meg unna julebaksten. Det var bare en ting som fristet mer enn julekaker; brownie. Hva er vel bedre enn en skikkelig seig brownie med masse sjokoladesmak? 
 
SONY DSC
Jeg sitter å ‘mmm’er’ for meg selv her jeg tygger på et stykke. Denne fantastiske og sunne brownien blir sprø i kantene samtidig som den holder seg seig og klissete i midten. Akkurat slik jeg vil ha brownien min! I tillegg er den enkel å lage. Du bruker bare fem minutter på å smelle sammen røren. Løp inn på kjøkkenet og lag den! Men du, husk å slikk bakebollen skikkelig. Denne røren er så utrolig god!!

SONY DSC

Fantastiske sunn brownie 

2 dl mandelmel*
1/3 ts salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
3 ss surkingold
100 g mørk sjokolade
2 ss kakaopulver
6 dadler
3 egg
5 ss smør eller kokosolje
Valgfritt; 2 store håndfulle med valnøtter

Ha dadler i en foodprosessor eller blender og kjær til en pure. Ha i egg. Smelt smøret / kokosoljen med sjokoladen. Ha det i fodprosessoren sammen med egg. Kjør til det har blitt en jevn blanding. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til en tykk røre.
Ha røren i en form, jeg brukte en form på 15 x 20 cm.
Stek på 175 grader i 20 min.
Avkjøl før du skjærer i kaken i biter.

Tips:
 Det er viktig at kaken ikke stekes for lenge. Brownien skal nesten virkelig uferdig med en litt flytende kjerne når du tar den ut av ovnen. Når brownien får avkjølt seg, stivner den og får perfekt konsistens. Ta derfor heller ut kaken litt for tidlig enn for sent. 

*har du ikke mandelmel kan du erstatte det med 2,5 -3 dl speltmel eller andre meltyper

SONY DSC
Nyt et stykke fantastisk brownie med et glass melk eller en god kopp kaffe. Det er ren lykke i munnen!
Håper det smaker og ha en god søndag :grin: 

Kristine ♥

21 kommentarer

Siste innlegg