Skal du teste en ny julekakevariant i år, må det bli disse! Jeg får min del har ihvertfall fått en ny julefavoritt! Dette er en julekakevariant jeg kommer til å ta med meg videre og gjøre til en fast juletradisjons. Håper videseterkakene faller i smak hos deg også
Videseterkaker
100 g smør
100 g fibersirup
80 g sukringold
1 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts ingefær
1 ts natron
2 ss melk
100 g havregryn
3 ss mel, jeg brukte bokhvetemel
Ca 50 g rosiner
Smelt smør og fibersirup i en kjele. Rør så inn sukringold, krydder og natron. Tilsett melk. Rør inn havregryn og melk. Ha til slutt i rosinene.
Bruk en teskje til å lage klatter på en bakplate.
Stek på 175 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Mmmm…. Så knasende, sprøe, søte og gode!
Kristine ♥
Anonym
Skjønner ikke helt kommentaren din?
dete er i utgangspunktet en familieoppskrift som ble laget av en kokk på Videseter Høyfjellshotell for nesten 100 år siden.
jeg ser også at det ikke er de riktige ingredienser i oppskriften.
De skal de være flortynne og sprø ikke tykke.
Men gode er de spesielt hvis de blir laget som de skal.
Victoria Larsen:
De smaker enda bedre enn de ser ut 🙂
Annika:
Håper de falt i smak 🙂
Linda:
Er sikker på at du vil like disse Linda 🙂
Karoline:
Å, så kjempe koselig å høre Karoline. Glad den falt i smak 🙂
Ny favoritt her også. Selv lillemann synes de var gode. Takk for oppskytingen 🙂
De skal jeg prøve. Er helt enig med at havreflarn er kjedelig. Kult at du spizer de opp 😀
De står i ovnen nå. Jeg er veldig spent. Deigen smakte digg 🙂
Ser jo nydelige ut! 🙂