JULEKOS OG KALORIER

Hei dere og god andre juledag!
Håper du har hatt en aldeles herlig julefeiring så langt og at du nyter noen late og deilige juledager. Jeg har akkurat spist en sen julefrokost i godt selskap. Hvert øyeblikk skal jeg ta meg en tur på trening, igjen med lillebror. Vi skal leke oss rundt og prøve litt nye øvelser. Det blir moro!


Beklager at det var helt stille fra meg i går. Jeg valgte å ta en off-dag med helt fri fra sosiale medier. Verken blogg, facebook, snap eller instagram ble brukt. Julen handler om samvær med de du er glade. Det var viktig for meg å ta en hel dag av og bare fokusere på de rundt meg. Jeg tror alle har godt av en slik off-dag av og til. 

Uansett, det var noe jeg ville snakke om i dag; julekos og julekalorier. Jeg har nemlig fått en del spørsmål om hvordan og hva jeg spiser i julen. Som nevnt før, i julen bryr jeg meg absolutt ikke om hva jeg burde gjøre når det kommer til kosthold og trening. Jeg koser meg med akkurat det jeg har lyst på av mat og godsaker. I min verden teller ikke julekaloriene!  Det er juleselskap, julefrokoster og julemiddager og matinntaket er vel relativt stort. Jeg fråtser likevel ikke i alle søtsakene og julematen, og spiser til jeg blir kvalm og uvel. Det handler om å spise, kose seg og nyte det.

Jeg prøver å holde en normal måltidsrytme, altså frokost, lunsj, middag og kveldsmat, spise jevnt, hygge meg med de jeg er sammen med og passe på at jeg får i meg en god proteinkilde til hvert måltid (kjøtt, fisk, fugl, og lignende). Julens fristelser nyter jeg akkurat når jeg føler for det. I og meg at jeg er en enorm søtmoms, blir mye ekstra i julen. Noe beste jeg vet er varm sjokolade med pisket kremfløte og pepperkaker. I julen blir det x-antall slike kopper! Det at jeg tar det helt med ro i julen, fører til en enorm motivasjon, masse energi og nye rekorder på nyåret. Da er batteriene ladet opp til det fulle!

I året er det tre hundre og sekstifem dager. Hva som skjer i juleferien har så og si ingen betydning i den store sammenheng. En sunn kropp og en god helse handler ikke om å være fanatisk, da har det sklidd over i det usunne. Det sies at det er ikke hva du spiser mellom jul og nyttår som teller, men hva du spiser mellom nyttår og jul. Det er faktisk helt sant! Du blir ikke overvektig eller usunn av juleferien. Det er hverdagskostholdet, hva du spiser måned etter måned, og aktivitetsnivået ditt i hverdagen som har betydning.
Nyt romjulen videre :grin: 

 
Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg