SPRØ SØTPOTETFRIES OG KYLLINGLÅR MED BACON

Ser ikke dagens middag utrolig fristende ut? Dette ble så godt! Jeg hadde sprø søtpotetfries, kyllinglår med bacon og en brokkoli- og kikertsalat. 
Maizenna er hemmeligheten bak perfekte søtpotetfries. Da får du en sprø og god overflate, og myk kjerne. Sammen med et saftig kyllinglår surret i bacon og en smakfull brokkolisalat, var dette en fest av en middag. Nam!

SAMSUNG CSC

Sprø søtpotetfries og kyllinglår med bacon
Til 4 stykker

Sprø søtpotetfries 
1 kg søtpotet
1 ss olje
1 ss maizenna
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
1/2 ts hvitløkskrydder

Vask søtpotetene godt. Kutt de i jevne biter.
Legg dem i en plastikkpose med maizenna og krydder. Rist godt slik at det kommer maizenna på alle potetene. Åpne posen og ha i oljen. Rist godt en gang til. Legg søtpotetfrisene utover en stekeplate med bakepapir. Pass på at potetbitene ikke ligger over hverandre. 
Stek på 225 grader i 20 minutter. Ta de så ut og snu frisene og stek videre i 15 minutter. 

SAMSUNG CSC

Brokkoli- og kikertsalat

1 brokkoli
2 tomater 
1/2 rødløk
1 boks kikerter
1 god håndfull soltørkede tomater
1 sitron
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Del brokkoli i buketter og kok de møre i rikelig med vann. Dette tar cirka 4 -5 minutter. Skjær tomater og rødløk i skiver. Hakk de soltørkede tomatene grovt. Hell av vannet på kikertene. Bland brokkoli, tomat, rødløk, kikerter og soltørkede tomater i en bolle. Press over sitronsaft og strø over salt og pepper.
Server.

SAMSUNG CSC

Kyllinglår med bacon

4 kyllinglår
1 pakke bacon

Surr 2 skiver bacon rundt hvert kyllinglår. 
Stek på 175 grader i cirka 1 time. For best resultat anbefaler jeg å bruke et steketermometer. Stek til kyllingen er på 69 grader. 

Da har du en super god middag som er kjempe sunn. Masse smak og gode næringsstoffer! En middag som passer like godt til ekstra hverdagskos som en deilig helgemåltid.  Snadder mat!
God middag :grin:

Kristine ♥

16 kommentarer

Siste innlegg