Til lunsj i dag laget jeg noe godt; hjemmelaget sunn tunfisksalat. Jeg hadde glemt hvor deilig det er! Nå har jeg laget en trippel porsjon slik at jeg har til flere dager. Dette er billig, sunn, rask og kjempe god mat. Kan det bli bedre?
Tunfisk er, som nevnt over, en rimelig og bra proteinkilde. I tillegg inneholder fisken godt med vitamin B12, niacin, jod, selen og omega3, som alle er livsviktige for kroppen vår.
Mange er redde for innholdet av tungmetallet kvikksølv i tunfisk. Hermetisk tunfisk er stort sett helt trykk å spise. Dette er fordi hermetisk tunfisk kommer fra små tunfisk. Det er nemlig slik at jo større og eldre tunfisken er, jo mer kvikksølv har den fått i seg. Det er stort sett fersk tunfisk, tunfiskbiff, det blir brukt stor tunfisk og du får i deg kvikksølv. Fersk tunfisk burde derfor begrenses og ikke spises av gravide.
Hjemmelaget tunfisksalat
1 boks tunfisk i vann
2 ss kesam
1 ss majones, eventuelt mer kesam
1 ts sitronsaft
1/2 finhakket hvitløksfedd
1/4 løk, hakket
Litt finhakket chili, valgfritt
Salt og pepper
Hell av vannet på tunfisken. Bland sammen med resten av ingrediensene.
Server med en gang eller oppbevar i en tett boks i kjøleskapet.
Spis hjemmelaget sunn tunfisksalat på brødskiver, knekkebrød, rundstykker, over en salat eller spis den som den er. Jeg anbefaler deg å doble eller tripple oppskriften, slik som jeg gjorde. Da har du tunfisksalat klar i kjøleskapet og kan på en – to – tre lage en deilig lunsj eller matpakke.
Og hvis du lurer på hva det hvite som jeg har oppe eggene mine er, så er det faktisk kokosolje. Jeg driver å øker fettinntaket mitt og får i meg en ekstra dose kokosolje hver dag. Noen ganger, slik som i dag, gidder jeg ikke smelte den. Da bare skraper jeg av noen biter og har den over maten. I know, I’m weird!
Uansett, ha en fin fin onsdag
Kristine ♥
Caterina
Kos deg 🙂
Denne ska prøves, tenker ha i litt god mais i røren også 🙂 isteden for løk eventuelt 🙂
Lise:
Å, så hyggelig å høre Lise. Så bildet ditt på instagram også. Moro 😀
Lagde den til lunsj nå, super godt. Takk for en flott og inspirerende blogg 😊😊
Marie Vigebo:
Søte ord da Marie. Tusen takk og ha en god torsdag 🙂
Silje E.:
En lærer noe nytt hele tiden 🙂
lisarorvik:
Gjør det Lisa. Håper det smaker 🙂
Henniie:
Når du har i majones, hvitløk, sitron og annet, så smaker det faktisk veldig lite tunfisk. Men du kan fint bruke kylling også 🙂
Victoria Larsen:
Også så sunt og enkelt 🙂
Ida:
Det har jeg ikke prøvd. Takk for tipset. Skal ha i litt ingefær neste gang 🙂
Synes det er digg med litt ingefær i også 🙂
Ser jo kjempe godt ut! 😀
Så kjempe godt ut! Men jeg hadde byttet ut tunfisken med kylling da.. Men det er fordi jeg ikke er noe særlig begeistret for tunfisk :S
Du lager så mye spennede og godt, denne skal jeg prøve ut 🙂
Takk for oppklaringen angående tunfisk. Det viste jeg ikke!!
Wow, så utrolig deilig og fargerik lunsjtallerken!! Du er såå inspirerende og flink – jeg heier på deg <3