SUNNE BROWNIE MUFFINS MED KARAMELL OG HAKKET SJOKOLADE


Det er rart hvor spennende alt mulig annet blir når jeg sitter å leser til eksamen. Selv støvtørkekluten, som jeg normalt aldri bryr meg om, har virket interessant i dag! For ikke å snakke om at jeg har vært konstant har hatt lyst til å lage meg noe å spise. Matlaging er jo langt mer moro enn å lese til eksamen! Er det noen som kjenner seg igjen? Jeg har tatt meg selv i nakken flere ganger, brukt viljestyrken for alt jeg har og kjørt på med eksamenspuggingen. Som en liten belønning for at jeg har vært så flink med lesingen, tok jeg meg en bakerunde som pause i formiddag. Det resulterte i knall gode og sunne brownie muffins med karamell og hakket sjokolade. Nam altså!


Disse muffinsene har du klare i løpet av tjue minutter! Det tar kun noen få minutter å lage røren, så er det bare å vente på at de står i ovnen. Jeg vil anbefale deg at du lar muffinsene avkjøles før du spiser de. Ja, jeg vet det er vanskelig, for det lukter og ser så godt ut, men muffinsene blir enda bedre avkjølt. Da får de en seig og og chewy inside, en brownie konsistens. Det er verdt å vente på! Er du som meg, utålmodig, tar du en muffins når de kommer ut av ovnen og setter de andre inn i kjøleskapet. Da er de avkjølt på knappe kvarteret. Enjoy!  
 

Sunn brownie muffins med karamell og hakket sjokolade
4 -5 muffins

30 g kesam*
30 g most banan*
1 ss kokosolje
1 egg
2 ss sukringold, ca 25 g
2 ss kakao, ca 25 g
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 ss havremel, ca 30 g
2 ss mandelmel, ca 25 g 
3 ss karamellsirup**
ca 30 g hakket sjokolade, jeg brukte sukkerfri sukrinsjokolade

Bland sammen kesam, most banan, smeltet kokosolje og egg. Ha så i resten av ingrediensene utenom karamellsaus og hakket sjokolade.
Ha røren i muffinsformer. Lag en liten grop og ha i karamellsaus, ca 1 stor ts per muffins. Topp med hakket sjokolade. 
Stek på 160 grader i 12 minutter. 
Avkjøl før du spiser. 

*du kan bruke totalt 60 g av en våtvare som tilsvarer søtpotetmos, most banan, eplemos, kesam eller gresskarpure istedenfor 30 g kesam og 30 g most banan
**har du ikke karamellsirup, kan du droppe dette. Karamellsirupen gir en ekstra god smak på muffinsene, men er ikke nødvendig. 


Da gjenstår det bare å si; håper det smaker. Og for å være helt ærlig, tror jeg at det gjør det :grin: Disse var så gode!! 
Kos dere folkens! 

Kristine  ♥

16 kommentarer

Siste innlegg