GOD OG SUNN TORSKEMIDDAG – POTETMOS, PAPRIKASALAT OG SPRØSTEKT TOSK

I går kveld lagde jeg en veldig god og sunn torskemiddag. Torsk er noe jeg spiser alt for sjeldent. Eller for å være helt ærlig; fisk er noe jeg er dårlig til å spise, spesielt hvit fisk. Jeg synes ofte det kan bli litt smakløst. I det siste har det kun blitt en til to fiskemiddager i måneden, sett bort fra take away sushien som jeg er veldig glad i. Er du flink til å spise fisk?

SONY DSC
De norske kostrådene anbefaler oss å spise fisk til middag to til tre ganger i uken. Jeg har derfor lyst til å bli flinkere til å spise fisk. Med rett tilberedningsmetode og tilbehør, blir fisk et realt festmåltid. Som gårsdagens middag; potetmos, paprikasalat og sprøstekt torsk. Det var knall godt! 

SONY DSC

God og sunn torskemiddag: potetmos, paprikasalat og sprøstekt torsk
Til to

2 store poteter, ca 350 -400 g 
2 ss crème fraîche
1/2 rød
1/2 grønn
1/2 gul paprika
1 hvitløksfedd
1 sitron
Torskfilet, ca 400 g
1 ss smør
Salt og pepper

Skrell potetene og del de i grove terninger. Kok dem til de er møre, i 12 -15 minutter avhengig av størrelsen. Mens potetene koker, gjør du klar resten av maten. Når potetene er ferdig kokt, heller du av vannet. Har i crème fraîche og litt salt og pepper. Mos med en stavmikser. 
I mellomtiden steker du torsken. Ha på salt og pepper på torskefileten. Stek i en panne med smør i 1 -2 minutter på hver siden. Legg så fisken på aluminiumsfolie, skvis over saften fra 1/2 sitron, og ha  i ovnen på 160 grader til resten av maten er ferdig, omtrent 10 minutter. 
Skjær så paprika i strimler og stek i en panne på middels varme til paprikaen er mør i cirka 6 minutter. Skvis over saften fra den resterende 1/2 sitronen. 
Server. 

SONY DSC
Ja, der har du det. En god og sunn torskemiddag som er klar i løpet av 20 minutter. Om du er som meg, dårlig til å spise fisk, håper jeg du lar deg inspirere og kanskje tar deg en ekstra fiskemiddag denne uken :razz:

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg