Til middag i går, spiste jeg noe utrolig godt; kylling med salat og søtpotetvaffel. Hvorfor har jeg ikke tenkt på slik søtpotetvaffel før? Knall godt og veldig enkelt!
Søtpotetvaffelen er rett og slett en slags av røstipotet, med søtpotet og laget i vaffeljern. Du trenger bare to ingredienser, søtpotet og egg! På under 10 minutter får du sprø og gode vafler som du enten kan bruke som tilbehør til middag eller fylle med det du ønsker slik at du bruker vaffelen som en slags tortillalefse.
Middag med søtpotetvaffel
Kyllingen er en hel Stangekylling som jeg krydret med salt, pepper og hvitløkskrydder, og stekte på 175 grader til steketermometeret viste 67 grader, i cirka 1 time.
Salaten består enkelt av salat miks, tomater, maiskorn og paprika.
Søtpotetvaffel
3 stykker
1 stor søtpotet eller to mellomstore, ca 400 g
1 egg
Krydder etter eget ønske, jeg brukte salt og pepper
Riv søtpoteten og bland den med eggene.
Ha 1/3 av massen i et vaffeljern. Jeg smurte mitt jern med litt kokosolje før steking. Trykk massen utover slik at den dekker hele overflaten. Stek 5 -6 minutter.
Jeg anbefaler at du steker vafflene litt lenger enn du trenker at de bør stekes. Om du har et vaffeljern som har et lys som viser når vaflene er ferdig, det har jeg, så la vaflene steke et par minutter til etter at dette lyset har kommet på. Mine søtpotetvafler ble best når de stekte i omtrent 5 minutter. Da var de lett brune og sprø når jeg åpnet vaffeljernet.
Jeg brukte vaflene som en slags lefse eller skive og fylte dem med salat og kylling. Så utrolig godt!
Prøv deg på en søtpotetvaffel i helgen
Kristine ♥
Anastasia:
Håper det faller i smak 🙂
Janne:
Også så godt 🙂
Anonym:
Rå potet 🙂
Koker du ikke søtpoteten først? Eller moser du den bare “rå” sammen med egget?
Genialt å steke poteten på den måten!
Elsker søtpotet, så det må jeg prøve!!:-)