God morgen sweethears ♥ I går laget jeg disse super enkle og sunne bananmuffinsene som ble knall gode! Test dem du også!
Jeg elsker banan i bakst. Både bananbrød, bananpannekaker og bananmuffins er gjengangere hos meg. Merkelig nok er jeg derimot ikke så veldig glad i banan i seg selv. Banan er en av de få matvarene jeg ikke er spesielt glad i. Likevel elsker jeg banan i bakst!
Denne gangen valgte jeg å toppe hver muffins med en tykk skive banan. Det satte virkelig en ekstra spiss på dem. Bananskiven blir karamelisert, og skikkelig søt og seig. Super godt!
Super enkle bananmuffins
9 -10 stykker
2 modne bananer
3 egg
2 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts kardemomme
2 ss sukringold
2 ss kesam, eventuelt vann
100 g havremel
Topping
1 banan
Litt kanel
Mos bananen sammen med eggene. Du kan bruke en gaffel eller en stavmikser. Bland i resten av ingrediensene.
Fordel i muffinsformer.
Del den siste bananen i skiver og legg en tykk bananskive i hver muffinsform og dryss forsiktig over litt kanel.
Stek på 175 grader i 20 -25 minutter.
Avkjøl.
Mmmm… Så saftige og gode! Bananmuffins og en kopp kaffe var helt himmelsk. Jeg gleder meg allerede til å nyte de to siste muffinsene senere i dag. Da blir det en liten kosestund med muffins, noe varmt i koppen og en god bok.
Ha en toppers tirsdag da dere
Kristine ♥
Brumm:
De kan spises til alle døgnets tider, så det går fin fint 🙂 Litt syltetøy under bananen hørtes super godt ut! Du får si ifra hvordan resultatet ble så skal jeg prøve det jeg også 🙂
Åh disse må jeg lage til en litt matlei pode som trener mye. Hva tror du om disse som en snac etter eller mellom trening? Jeg er selv veldig glad i bringebærsyltetøy og banan i grove toast så tror jammen jeg legger en teskje med sukkerfritt syltetøy under bananen
Kaja:
Gjett om de var 🙂
Victoria Larsen:
De var knall gode 🙂
Iselinn:
Hihi… Hva får jeg betalt? 😉
Kine:
Ja, det kan du 🙂
Monika:
Ja, det finnes jo så mye sunt og godt en kan lage 🙂 Jeg brukte vanlig kesam, men du kan bruke vaniljekesam også.
Dazzy:
De er kjempe gode 🙂
Adina:
Å, nå ble jeg glad Adina 🙂 Hyggelig at du likte de.
Prøvde disse idag, de ble kjempegode og saftige. Må lages mer av!👍
Ser utrolig gode ut!
Åå, disse så gode ut, dette vil jeg absolutt prøve! Er så flott med bakst som er litt mindre “usunt” i hverdagen. Jeg lurte på, er det nøytral kesam du bruker, eller vaniljekesam? 🙂 Klem
Kan jeg bruke vanlig sukrin?
Jeg vil ha deg som kokk 😛
Så utrolig godt det ser ut! 🙂
De så super saftige ut. Nammm 🙂