INTERVALLER PÅ ROMASKIN

I dag fikk jeg med meg bestevennen på en treningsøkt. Det er så moro å trene sammen :grin: Vi tok oss en rask styrkeøkt på ben og avsluttet økten med intervaller på romaskin. 

Romaskin er et genialt verktøy! Her kan du virkelig få høy puls og kjørt hele kroppen! Det sies at du både kan få høyere puls og forbrenne flere kalorier ved bruk av romaskinen kontra andre kondisjonsapparater som tredemølle og spinningsykkel. I tillegg er romaskinen en skånsom kondisjonsform med lite risiko for belastningsskader og du får trent store muskelgrupper som rygg, skuldre, legger, mage og lår. 


I teorien kan du gjøre akkurat de samme intervallene som du kjør på tredemøllen, ellipsemaskinen eller spinningsykkelen, på en romaskin. Her finnes det utallige muligheter og variasjoner. I dag kjørte jeg en 30 / 45 variant. På knappe 20 minutter ble jeg ordentlig andpusten, svett og god. Og det beste av alt; det føltes så fantastisk godt etterpå! 
Dagens intervaller på romaskin så slik ut:
– 3 minutter oppvarming
Moderat motstand og moderat tempo
– Intervaller * 10
30 sekunder maks intensitet på høy motstand, etterfulgt av 45 sekunder lav intensitet. Gjenta totalt 10 ganger.
– 3 minutter nedtrapping
Moderat motstand og moderat tempo

Når du ror er det viktig å bruke underkroppen. Det er her bevegelsen starter. Mange gjør den feilen at de lar armene og ryggen gjøre all arbeidet, og da blir det fort veldig tungt. Ved å la bevegelsen starte i bena, vil du få brukt hele kroppen og pulsen vil raskt stige. Pass også på at du stabiliserer core muskulaturen under hele økten, og få brystkassen opp, slik at ryggen holdes rett. 
Prøv romaskin på intervallene dine neste gang :grin: Lykke til!

Kristine ♥

8 kommentarer
  1. Martemor:
   Da er rumpen min en god dose mer polstret enn din, for det problemet har ikke jeg 😉 Kanskje du kunne prøvd å ha en slik skummatte på setet? 🙂

  2. Romaskinen er et undervurdert verktøy, fantastisk effektivt og skånsomt for leddene! 👏 eneste ulempen er at jeg får så SINNSSYKT vondt i rumpa etter kun få minutter og dermed sliter med å få til skikkelige økter. Er litt for tynn for tiden.. Men selv med mer polstring på kroppen var dette med rumpa et problem!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg