ENKEL OSTEKAKE MED BRINGEBÆR


Den obligatoriske søndagsbaksten i dag ble enkel ostekake med bringebær. Super godt! En søt og klissete bunn sammen med en syrlig og kremet ostemasse. Mmmm…. Synd jeg bare laget en liten porsjon, for nå er det snart tomt!


Jeg laget ostekaken i muffinsformer, da jeg synes det er søtt med små porsjonskaker. Ønsker du en stor ostekake, dobler du oppskriften til en rund springform. Det forsvinner fort to og tre porsjonsostekaker når du først tar en bit, så lag gjerne dobbel porsjon uansett :grin:

Enkel ostekake med bringebær
4 mufinsformer

Bunn
30 g havremel
10 g havregryn, eventuelt bare havregryn eller bare havremel
2 ss fibersirup
1 ss kakaopulver, valgfritt
1 – 2 ss vann

Ostemasse
3 gelatinplater
2 ss varmt vann
1 ss stevia
200 g skyr naturell, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
2 ss sitronsaft, kan sløyfes
Ca 100 g bringebær, friske eller frosne

Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann for bløtlegging.
Lag så bunnen. Bland sammen alle ingrediensene utenom vann. Tilsett litt og litt vann til du får en tykk masse ala marsipan. Trykk massen utover muffinsformene. 

Til ostemassen, starter du med å mose bringebærene. 
Bland sammen skyr naturell og sitronsaft. Smelt gelatinplatene i det varme vannet. Tilsett sukrin goldt og rør rundt. Sukrinen vil da smelte. Tilsett gelatinbladningen i kesamen. Fordel over bunnen. Legg så i 1 ts most bringebærs i hver muffinsform. 
Sett til avkjøling i kjøleskapet i minimum 2 timer. Friskt, syrlig, søtt, utrolig godt og ikke minst sunt. Håper det smaker!

Kristine ♥

16 kommentarer

Siste innlegg