ENKLE HAVREMUFFINS MED SMAK AV BOLLER

God søndagsformiddag ♥ Er du klar for en liten bakerunde i dag? Det var jeg tidligere i dag. Jeg bakte disse super enkle og kjempe gode havremuffinsene med smak av boller.

Gjærbakst er noe jeg er svak for, men gjærbakst tar ofte lang tid da deigen først skal eltes og deretter heve. Jeg ville lage noe rakst og godt. Da passet det perfekt med disse havremuffinsene. Muffinsene lages enkelt ved å røre sammen alle ingrediensene i en bolle. Så er det bare å steke dem. På knappe tjuefem minutter har du deilige havremuffins!

Muffinsene er saftige og gode i seg selv og kan fint spises alene. Jeg valgte å dele mine i to og toppe dem med pålegg.

Enkle havremuffins med smak av boller
6 stykker

1 egg
1 eggehvite
1 ss eplemos, eventuelt kesam
0,5 dl melk, eventuelt vann
50 g havremel
15 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
1/2 ts bakepulver
1 ss sukringold
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
Rosiner, valgfritt

Bland sammen alle ingrediensene utenom rosiner i en bolle. Her trenger du bare å blande sammen med en skje.
Tilsett eventuelt mer væske om deigen blir løs, den skal ha vaffel-konsistens.
Rør inn rosiner.
Fordel røren i muffinsformer.
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl.

Nystekte havremuffins toppet med en god skive brunost og litt jordbærsyltetøy. Det var magisk godt altså! 

Server muffinsene med en gang, eller oppbevar dem i en lufttett pose i kjøleskapet. Havremuffins passer like godt til dessert som til lunsj, kveldsmat eller i matpakken. 
Håper det smaker og ha en herlig søndag. 

Kristine ♥

5 kommentarer
    1. Oppdatering. Muffinsene blei veldig gode med hasselnøtter. Takk for oppskrifta 🙂

    2. De skal jeg bake nå. Putter i hasselnøtter istedetfor rosiner for jeg har ikke rosiner. Håper det blir digg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg