MANGLENDE MOTIVASJON – HER ER MINE TIPS

Vi har alle manglende treningsmotivasjon av og til. Og godt er det, tenker jeg! Om vi alltid hadde vært super motivert, hadde vi ikke kunne sette pris på de gode periodene. For vi må ha mindre gode perioder for å kunne sette pris på de periodene med masse motivasjon! Jeg er i en periode hvor treningsmotivasjonen ikke er helt på topp. Ihvertfall med tanke på styrketrening. Det synes jeg er forferdelig kjedelig for tiden! For å endre dette, tenkte jeg nøye igjennom hva som gir meg motivasjon og gjorde noen reale endringer. Her er mine tips til hva du kan gjøre når du har manglede motivasjon.

SONY DSCJeg har på meg Adidas t-skjorte (utsolgt, lignende fra Nike her), Reebok sko og Puma tights.

Nytt treningsprogram
Det å lage seg et nytt treningsprogram gir ofte motivasjon. Om du ikke har gode treningskunnskaper, kan du eventuelt få noen andre til å lage et for deg. Når du har trent på den samme måten over en lengre periode, vil psyken være lei denne treningsmåten, og fysisk vil du ikke få like gode resultaer. Både kroppen og hodet trenger variasjon for å fungere best mulig. Sprit opp motivasjonen med nytt treningsprogram!

Snu tankene dine
Om motivasjonen er ekstra fraværende en dag, og du har surret deg inn i utallige unnskyldninger, snu tankene dine. Istedenfor å tanke at det er kommet nye episoder av yndlingsserien din eller at sengen er så varm og god, vri det om å tenk på hvor deilig det føles etter en treningsøkt og hvilken mestringsfølelse det gir når du har gjennomført. Så kan du heller legge deg i sengen og se serie (og kanskje med en sjokoladebit eller to) etterpå. Det er en skikkelig digg følelse!

Planlegg
På samme måte som du planlegger uken din med jobb, skole og annet, planlegg når du skal trene. Skriv inn i kalenderen når og hva du skal trene. Setter du av tid til treningen og det står svart på hvitt at tirsdag klokken 17.30 skal du være med på spinning, er det enklere å gjennomføre.

Ha et mål
Om du har et mål med treningen, er det mye enklere å komme over dørstokken. Skriv gjerne målet ned. Da kan du se på denne lappen de dagene treningsmotivasjonen er ekstra fraværende. Velg et mål du virkelig har lyst til å nå, noe som får det til å krible inni deg. Ja, du skal nå dette målet! Da er det enklere å gjennomføre treningen. Dette er nok det punktet jeg synder mest på. Jeg trener uten mål og mening, og kun for å ha det gøy. Jeg får finne meg et  mål relatert til styrketrening som kan gi meg motivasjon. 

SONY DSC
Nå møtte ihvertfall jeg meg selv i døren og skal få til en real treningsøkt denne mandagen!
Kick ass på trening :mrgreen: Du er rå, ikke glem det! Ha en herlig uke. 

Kristine ♥

18 kommentarer

Siste innlegg