10 TIPS FOR EN LITT STRAMMERE KROPP

Det går mot lysere tider, sommer og mindre klær. Da er det også høytid for mail og henvendelser angående hvordan en kan stramme opp kroppen. Det er et komplisert spørsmål som jeg ikke kan svare direkte på uten å ha god informasjon om den enkelte personen som stiller spørsmålet. Det er likevel en del ting du kan gjøre. Her er 10 tips for en litt strammere kropp.

SONY DSC
– Tren styrketrening
Styrketrening strammer opp kroppen og øker også muskelmassen din, som igjen gjør at du øker ditt daglige kaloriforbruk. 
– Kutt ned på tilsatt sukker
Ta tilbake lørdagsgodiset! Forsøk å la is, kaker og godteri forbli helgekos.
– Drikk vann
Vann er den beste drikken. Sørg for å drikke mellom 1 – 2 liter vann i løpet av dagen.
– Økt inntaket av grønnsaker 
Du kan i teorien aldri spise nok grønnsaker. De inneholder lite kalorier, og masse vitaminer og mineraler. Bugn i det grønne!
– Ikke overkompliser
Når du skal gjøre endringer, ikke tenk at du skal endre alt på en gang eller at du aldri skal spise godis igjen. Start gradvis og gjør en ting av gangen. De som overkompliserer, feiler også fortere. 
– Proteiner til hvert måltid
Sørg for å ha en god proteinkilde til hvert måltid, som kylling, tunfisk, cottage cheese, kikerter, biff, skinke, ost, makrell i tomat, egg eller lignende. 
– Stress mindre
Når vi er stresset, påvirker dette kroppen på mange måter. Blant annet her vi lett for å få mer lyst på karbohydratrik mat, vi får mindre lyst til å være i bevegelse og vi har også lett for å dytte i oss sukker og søtsaker.
– Sov mer 
Søvn er utrolig viktig. Det er når du sover at kroppen restituerer seg. For ikke å snakke om at du presterer bedre på trening og har bedre sultfølelse når du sover nok. 
– Spis sunt fett
Få i deg sunt fett fra avokado, meierismør, egg, kokosolje og nøtter. Fett har en rekke helsefordeler i tillegg til at øker metthetsfølelsen.
– Elsk deg selv 
Uansett om du ønsker å forbedre deg og jobber for en litt strammere kropp, ikke glem å sette pris på koppen din og det du har i dag. 

Det siste tipset vil jeg si er mitt beste tips og tipset jeg håper alle tar til seg. Du er du og kan aldri se ut som meg. Jeg er meg og kan aldri få kroppen til Kim Kardashian. Vi er alle unike på hver vår fantastiske måte. Om du forsøker å oppnå og være noe annet enn deg selv, vil du bare feile. Ja, vi har alle områder av kroppen vår som vi ikke er hundre prosent fornøyd med, men isteden for å fokusere på det, kan du heller tenke på alt som er bra ved deg selv. For det er søren meg mye! 

Kristine ♥ 

20 kommentarer
  1. Josefine:
   Veldig viktige ord der Josefine. Mat er jo en veldig sosial ting. Det å spise sammen og hygge seg i samsvar med andre. Det er kanskje derfor det er ekstra viktig å ha et godt forhold til mat, ellers blir sosiale ting også vanskelig. Å ikke overtenke, verken kropp eller mat, men nyte livet er nok det ultimate 🙂

  2. Fine tips, og viktig siste punkt. Jeg tenker at man ikke trenger å elske kroppen sin, men akseptere den. Det er gjennom kroppen vår vi opplever verden, og hvordan vi ser på vår egen kropp påvirker hvordan verden oppleves. Jeg tror også det er viktig å tenke at mat handler om mer enn at noe som skal være riktig. Mat er en kilde til opplevelse, fellesskap og nytelse, det er lett å glemme i jaget etter riktig sammensatte måltider med økologisk kortreist mat 🙂

  3. Statera Marit Ebeltoft:
   Ja, helse er jo så mangt, så det å ha innblikk i flere arenaer er helt klart et pluss. Takk du 🙂

  4. <3 Forbilde Du er så flink til å fokusere på sunnhet som helhet, den gyldne middelvei. Du er og vil alltid være en av mine favorittbloggere som alltid gir en godfølelse når man leser. Tusen takk for at du skriver og deler med oss!

  5. Kjempefine tips, og så godt at det kommer en sykepleier som har et godt innblikk i kosthold, trening og livsstil. Det virker som mye av det som læres både til leger og sykepleiere er litt “feil” i forhold til hvordan vi praktiserer ting idag. Så det er jo et kjempe pluss for deg <3 Du er så flink 🙂

  6. Som Helene over tenkte jeg bare neeei. Men du har alltid en fin tvist. Takk for at du er et sunt forbilde <3

  7. Fikk klump i magen av overskriften, men som alltid kommer du med reflekterte og fornuftige tips. Jeg DIGGER deg og hva du står for 🙏🏼🌸

  Legg igjen en kommentar

Siste innlegg