FEM GODE GRUNNER TIL Å KOMME DEG PÅ TRENING I DAG

Trening og fysisk aktivitet er et fantastisk verktøy til både fysisk og psykisk velvære i hverdagen. Det finnes utallige grunner til å bevege kroppen! Her har du fem gode grunner til å komme deg på trening i dag.

SONY DSC
♥ Du reduserer stressnivåene
I dagens samfunn er vi alle preget av stress. Trening hjelper deg å redusere disse stressnivåene. Dette er fordi trening og annen fysisk aktivitet produserer endorfiner som er et slags “dopingsmiddel” i hjernen som fungerer som et naturlig smertestillende. Når du trener, kan du på en måte si at du bedøver og beroliger kroppen din. 
♥ Du styrker skjelettet ditt
Etterhvert som årene går, reduseres bentettheten vår. Spesielt hos kvinner. Når du trener, da hovedsakelig styrketrening, har du større sjans for å opprettholde god skjeletthelse og unngå benskjørhet. 
♥ Du takler hverdagen bedre
En trent kropp har mer oksygen i kroppen som brensel til kroppens celler. Samtidig har du også økt styrke og, om du trener riktig, mindre vondt i kroppen, noe som resulterer i at du takler dine daglige gjøremål og hverdagen bedre enn de som ikke trener. Derav blir du mindre sliten og stresset. 
♥ Du reduserer risikoen for høyt blodtrykk
Hypertensjon, altså høyt blodtrykk, er en av de vanligste sykdommene i Norge i dag. Trening og fysisk aktivitet bidrar til å redusere blodtrykket ditt. Dette skyldes både at trening er med på å angripe plakk inne i blodårene dine som gjør at blodet strømmer friere, og også fordi hjertet, som er en muskel, får trent og da får bedre evne til å pumpe blod gjennom blodårene dine. 
♥ Du øker selvtilliten
Trening kan naturligvis endre kroppsfasongen din, noe som igjen kan bedre selvfølelsen, men trening gjør også så mye mer en det! Trening gjør at du får en mestringsfølelse samtidig som du får en god følelse innvendig fordi du har gjort noe fysisk som er bra for kroppen din isteden for å være passiv.

SONY DSCI går hadde jeg en dårlig dag og dro hjem fra trening. I dag derimot var jeg i tipp topp form igjen og startet dagen med en treningsøkt. Det er så fattelig deilig! Skal du trene i dag? :grin:

Kristine ♥ 

Siste innlegg