Denne brownien med salt karamell- og peanøttglasur, må dere bare lage med en gang! Jeg sitter å gomler i meg stykke nummer tre nå. Nam!
Jeg våknet allerede klokken syv i morges og satte igang med min faste bakerunde. Jeg begynte med en klassisk brownie, men synes det var litt kjedelig. Dermed testet jeg noe nytt og toppet den med en karamell- og peanøttglasur. Jeg angrer ikke et sekund, for denne kaken ble rett og slett fantastisk god!
Brownie med salat karamell og peanøtt
Brownie
50 g peanøttsmør
100 g eplemos, eventuelt most banan eller kesam
0,5 dl karamellsirup, eventuelt fibersirup gold
1 ss smør eller kokosolje
1 egg
2 ss melk, eventuelt vann
2 ss sukringold
40 g kakaopulver
20 g havremel, eventuelt annet mel som speltmel eller bokhvetemel
20 g sjokoladeprotein
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
Ha peanøttsmør, eplemos, karamellsirup og smør / kokosolje i en bolle. Varm 30 sekunder i mikroen slik at smøret smelter. Eventuelt kan du gjøre det i en kjele. Rør godt. Ha i egg og melk og rør til alt er blandet. Tilsett resten av ingrediensene.
Ha røren i en form. Jeg brukte en 15 * 20 cm form.
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl i formen.
Karamell og peanøtt
1 boks vikingmelk
2 ss fibersirup
2 ss sukringold
1/2 ts havsalt
ca 50 g peanøttsmør
30 g sukrinsjokolade eller annen sjokolade
Bland vikingmelk, fibersirup, sukringold og havsalt i en bolle. Kjør i mikroen på full guffe i 6 -10 minutter. Ta ut bollen og rør om 3 -4 ganger underveis.
Eventuelt kan du koke karamellen i en kjele. Kok da under konstant omrøring i 30 -40 minutter.
Karamellen er ferdig når den har fått en mørkere farge og blitt seig. Rør så inn peanøttsmør.
Fordel karamellen over den avkjølte brownien.
Sett kaldt i minimum 30 minutter.
Smelt sjokoladen og ringle den over karamellen.
Server med en gang eller oppbevar i kjøleskapet.
Da er det bare å spise og kose seg. Nyt hver eneste munnfull! Jeg har allerede spist tre store stykker og flere skal det helt klart bli i løpet av dagen.
Ha en herlig søndag!
Kristine ♥
Ida Caspara:
Hihi… Ja, blir nesten sulten selv når jeg ser bildene 😉
jmyklebust:
Det gjør den 🙂
Lisbet:
Det kan jeg love deg Lisbet 🙂
Pernille:
Virkelig super god 🙂
Anonym:
Gjett om den var 😀
elisebr:
Det var den også 🙂
maria:
Jeg synes slender chef smaker helt forferdelig. Er jo bare e stoffer 😉 Hihi… Så ja, fibersirup smaker mye bedre. I ihvert fall i mine øyne. Vil tro du også får mindre vondt i magen av fibersirup da det er et nok så naturlig produkt, mens slender chef er et kjemisk produkt med mye rare ingredienser 🙂
Statera Marit Ebeltoft:
Hihi… Da skulle jeg absolutt invitert deg over 🙂
Wow, hadde jeg bodd i nærheten hadde jeg invitert meg selv på besøk 😀 Flink du er Kristine 😀
du, er siruppene fra slender chef like gode som fibersiruppen?? elsker den på havregrøten, men får så vondt i magen av den så lurte på å prøve noe annet:)
Så god den så ut! 🙂
Ser skikkelig godt ut 😀
Mmm, den så utrolig god ut 🙂
Omg!! Ser sykt digg ut!
Oioioi! Håper den smaker lika fantastisk som den ser ut 🙂
Den så bare smashing god ut ♥ Med slike flotte bilder så går jo øyan helt i kryss av å se den kaken.. 🙂