SUNNE VANER

Å innarbeide sunne og gode vaner er første steg på veien til bedre helse og en sunnere livsstil. En vane en automatisk oppførselsrutine som gjentas regelmessig, uten at man tenker over det. Med sunne vaner, vil du leve på en måte som er bra for deg helt på automatikk. Er ikke det genialt? Her er ti gode tips til deg som ønsker en sunnere livsstil og sunne vaner.

SONY DSC
– Ikke gå for hardt ut 
Vær realistisk og legg opp en plan som du kan holde over tid. To til tre treningsøkter i uken er helt supert, og langt bedre enn å bli skuffet fordi du hadde planer om å trene hver dag!

– Tren variert
Det finnes mange forskjellige typer aktivitet å velge mellom. Varier og gjør noe du synes er gøy slik at du ikke blir lei. Da blir det enklere å opprettholde treningsrutinene.

– Ha en partner
Om du synes dørstokkmilen er lang, lag avtaler sammen med noen. En venn, en kollega, samboeren eller kanskje mamma? Trening kan både være sosialt og hyggelig.

– Bruk naturen
Du må ikke trene inne på et treningssenter. Naturen er et fantastisk og gratis redskap som er undervurdert. Forskning viser også at natur, skog og mark virker avslappende og gjør oss gladere og mindre stresset.

SONY DSC
– Husk at det skal være gøy
Aktivitet skal være morsomt. Det gir glede og energi. Det er gøy og godt å spise sunt! Sunn mat er fargerikt og fyller kroppen med det den trenger. Det gir glede å ta vare på seg selv!

– Drikk vann
Kroppen trenger vann, både ved aktivitet, men også på kontoret / skolebenken. Gjør det til en vane å drikke vann gjennom dagen.

– Belønn deg selv
Gi deg selv en belønning med tiden. Et langt deilig bad etter en god treningsuke. Et nytt treningsantrekk etter å ha nådd ett mål. Eller kanskje en frisørtime etter 1 måned med gode vaner. Belønning gir mersmak og opphav til mer motivasjon.

– Få inn en proteinkilde til hvert måltid
Proteiner er kroppens byggestener. Egg, kjøtt, fisk, fugl, melkeprodukter, bønner og linser er supre proteinkilder. Få inn noe til hvert måltid.

– Bugn i frukt og grønt
Grønnsaker og frukt gir mange livsviktige vitaminer og mineraler. Det metter godt og gir både farge og smak til et måltid. Sørg alltid for å ha frukt og grønt tilgjengelig.

– Snakk pent til deg selv
Vi er vår egen verste fiende. Snakk til deg selv som om du snakker til din beste venninne. Gi deg selv en klapp på skulderen og ros når du får til noe, og ikke hakk på deg selv om du gjør noe galt. Positiv selvsnakk gir opphav til god selvfølelse og det å akseptere seg selv. Noe du virkelig fortjener!

Innfør sunne vaner i din hverdag. Det kan kanskje virke komplisert i starten, men etter hvert vil gå lekende lett. En sunn livsstil gir en gladere kropp og en bedre hverdag :grin:

Kristine ♥

10 kommentarer
  1. Sbx:
   Så bra at du prøver å dra med deg andre. Å få andre til å trene er jo helt supert 🙂
   Jeg hører på veldig mye forskjellig når jeg trener. Men på Spotify liker jeg blant annet listen ‘axwell ingrosso house party’ eller den som heter ‘trening’ av Spotify 🙂

  2. <3 Aw ---^
   Jobber hardt for å komme i gang, men det går litt i rykk og napp!
   Prøver å dra med meg folk også, men folk sier så sjeldent ja til å trene.. Litt kjedelig å trene alene så ofte også, blæh.
   Har du noen tips til spillelister på Spotify eller noe annen bra musikk å høre på når man trener?:-)

  3. Renate:
   Kroppen min er så mye mer enn du ser. Jeg er sikker på at du har masse bra ved kroppen din du også. Du må bare åpne øynene dine og se på den slik den fortjener <3

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg