GRØNN OG LUN POTETSALAT MED PERFEKT STEKT KYLLING

Potetsalat hører sommeren med. Til middag i dag laget jeg en grønn og lun variant av den klassiske potetsalaten som jeg serverte med perfekt stekt kylling. Det ble virkelig en kjempe god middag. Real tirsdagsluksus!

SONY DSCNår det kommer til kylling, uavhengig om det er snakk om hel kylling, kyllingfilet eller kyllinglår, steker jeg den alltid med steketermometer. Da kan love deg et super saftig og kjempe godt resultat. Aldri mer tørr og kjedelig kylling! 

SONY DSC

Grønn og lun potetsalat med kylling med perfekt stekt kylling
Til 2 personer

Grønn og lun potetsalat
Ca 400 g småpoteter
1 brokkoli
1/2 pose frosne erter, ca 150 g 
Ca 150 g rømme, eventuelt kesam eller gresk yoghurt for en magrere versjon
1 ss sennep
2 ss edikk, eplesider edikk eller hvitvinsedikk
Litt salt og pepper

Vask potetene og ha de i en kjele med rikelig vann. Kok til de begynner å bli møre. Del brokkolien i buketter og ha over i kjelen med potetene og kok i 4 minutter. Tilsett ertene og kok i ytterligere 1 minutt. Hell så av vannet og la det hele dampe fra seg i 4 -5 minutter. 
Bland sammen rømme, sennep, edikk, salt og pepper og vend blandingen sammen med potet og grønnsakene. Server med en gang. 
Denne potetsalaten kan du naturligvis også servere kald om du ønsker det. Den holder seg godt 2 -3 dager i kjøleskapet.

SONY DSC

Perfekt stekt kylling
2 kyllingbryst, jeg anbefaler Stange 
1 ss smør
Litt salt og pepper

Tørk av kyllingbrystene med tørkepapir. Krydre dem så med salt og pepper på begge sider. 
Smelt smøret i en panne på sterk varme. Stek kyllingbrystene i cirka 1 minutt på hver side. Legg dem så på en bakplate og stikk inn et steketermometer i den ene brystfileten. Etterstek i ovnen på 150 grader til kjernetemperaturen er 68 grader. 
Server. 

SONY DSC
Grønn og lun potetsalat kan serveres som tilbehør til mye mer enn kylling. Den er virkelig en must til grillmaten! Håper det faller i smak.
Ha en fin fin tirsdagskveld videre :grin: 

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg