EN NY VRI PÅ TACOFESTEN – CHIMICHANGA

SONY DSC
At jeg ofte spiser taco, er ikke noe nytt for dere. Jeg kan spise taco på en tirsdag, så vel som en fredag eller søndag. Hver dag med andre ord! Det blir ofte den samme klassiske varianten hvor jeg steker kjøtt eller kylling i tacokrydder og serverer med salat, salsa og annet tilbehør. I går prøvde jeg en ny vri på tacofesten. Jeg laget chimichanga. Det ble utrolig godt!

SONY DSC
Chimichanga går også under navnene chimmy chonga, chivichanga. Om du klarer å si det riktig, er jeg imponert! Enkelt forklart er det en fritert burrito. Tortillalefsen er oftes fylt med kjøtt eller kylling som er stekt i krydder, samt ost, før den blir pakket sammen og fritert. Når jeg prøver noe nytt, må jeg alltid lage min vri på oppskriften. Jeg valgte å fylle tortillalefsene med en spicy kjøttsaus og steke chimichangaene i ovnen. Ved å pensle tortillalefsene med sammenpisket egg, får du noe av den samme effekten som fritering og lefsene sprø på utsiden. Resultatet blir en sprø burrito med et deilig tacofyll. 

SONY DSC

Ny vri på tacofesten – chimichanga
Til 2 personer 

1 pakke karbonadedeig
1 løk
Tacokrydder. Denne gangen brukte jeg 1 pose ferdigkjøpt Tastelab Kryddermiks Juarez meat spice fra Rema1000. Denne synes jeg er veldig god.  
         Her finner du oppskriften på hjemmelaget om du ønsker det. 
2 ss tomatpure
1 boks maiskorn
Litt finhakket chili etter eget ønske
0,5 dl vann
8 skiver ost
4 tortillalefser
1 egg

Skjær løken i terninger og stek den sammen med karbonadedeigen. Ha i tacokrydder, tomatpure, maiskorn, finhakket chili og vann. La det putre i  4 -5 minutter. 
Varm opp tortillaene i 20 -30 sekunder i mikroen eller i stekeovnen. Da blir de lettere å brette. Legg tortillalefsene utover kjøkkenbenken. Fordel tacoblandingen midt på lefsene. Legg over 2 skiver ost og brett lefsene sammen som en burrito. Dette gjør du ved å brette inn hver side av tortillaen. Legg den så over, slik at brettekanten hviler mot kjøkkenbenken. Pisk egget lett med en gaffel og pensle chimichangaene på alle sider. 
Stek på 225 grader nederst i ovnen i 10 -15 minutter, til lefsene har fått en gyllen farge. 

SONY DSC
Server chimichanga med rømme eller kesam, salsa, salat og en liten skvis lime. Er du like glad i taco som meg, er du bare nødt til å prøve denne oppskriften. Håper du lar deg friste og at det blir tacofest på deg i helgen :grin: Ha en herlig fredag!

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg