MIKROBRØD TIL FROKOST

                                                                                                                                                                  Inneholder add-linker

SONY DSC
For tiden går det mye brød hos meg, hovedsakelig surdeigsbrød. Brød er enkelt, næringsrikt (om du velger en grov type), raskt, sunt og godt. Da jeg skulle lage frokost i morges, oppdaget jeg at jeg var tom for brød. Har jeg sett for meg noe, slik som at jeg skulle spise brød til frokost, har jeg virkelig lyst på brød! Å gå ned på butikken, noe som bokstavelig talt tar meg tre minutter, var ikke et alternativ. Det er jeg alt for trøtt og lat til på morgenen. Isteden laget jeg et mikrobrød. Dere husker muligens mikrobrødet fra tidligere, da jeg spiste det mye noen år tilbake. Nå er det en stund siden jeg har laget det, og jeg hadde helt glemt hvor godt og enkelt mikrobrød er. Har du ikke brød tilgjengelig? Ikke noe problem. Du kan du lage dette på fem -seks minutter!

SONY DSC

Mikrobrød

1 egg
2 ss kokosmel, kan byttes ut med annen meltype
2 ss havremel, eventuelt annet mel som speltmel
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 -1,5 dl vann
1 liten klype salt

Bland sammen alle ingrediensene i en matboks eller lignende. Jeg tilsatte i tillegg krydder: hvitløk, chili og oregano. Trykk røren ned slik at den er jevnt fordelt i boksen. 
Ha plastfolie over boksen. Dette er ikke nødvendig, men gjør brødet mer saftig.
Kjør boksen med røren i mikroen på full guffe, maks hos meg er 750 W i 4 – 4,5 minutter.
Avkjøl litt før du skjærer i mikrøbrødet. 

SONY DSCDagens mikrbrød ble smurt med kesam og litt dijon sennep, før jeg toppet skivene med salat, tomat, rester fra en hjemmelaget kyllingburger og camembert ost. En knall god kombinasjon! Ha en herlig tirsdag dere :grin:

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg