FEM GRUNNER TIL Å TRENE HIIT

SONY DSCHIIT er såkalt high intensy intervall training, er høyintensitetsintervaller på godt norsk. Kort fortalt går det ut på at du har korte perioder med høy treningsintensitet med pause / hvile mellom. En treningsøkt kan ta alt fra 10 -30 minutter. Det geniale med HIIT er ikke bare at det tar kort tid, treningsformen kan gjøres hvor som helst og har i tillegg mange helsegevinster. Her har du fem grunner til å trene HIIT:

SONY DSC
Jeg har på meg Reebok sports bh, Reebok sko, Reebok topp og ICanIWill tights

Kan øke oksygenopptaket
Kroppens oksygenforbruk betyr i teorien musklenes evne til å bruke oksygen. Flere studier har vist at korte HIIT treningsøkter kan øke oksygenopptaket like mye som lengre økter med moderatintensitetskardio som jogging og sykling. 

Etter forbrenning
Når du har trent HIIT forsetter du faktisk å forbrenne ekstra kalorier etter at du er ferdig med treningen. Forbrenningen din er nemlig høyere i noen timer etter treningsøkten. Dette vil resultere i at du forbrenner flere kalorier selv når du legger deg på sofaen etter treningsøkt. 

Blodsukkergevinst
Flere studier har vist at HIIT trening reduserer blodsukkeret og at det også kan forbedre insulinresistens i større grad en vanlig moderatintensitetstrening. Dette ser ut til å ha spesielt god effekt blant mennesker med diabetes type 2. 

Redusere blodtrykket
Det ser ut til at HIIT trening reduserer blodtrykket hos voksene mennesker med høyt blodtrykk. Dette vil ha en helhetlig effekt på hjerte- og karhelsen vår. Foreløpig ser det ut til at effekten på blodtrykket hovedsakelig endres hos personer som allerede har høyt blodtrykk, og at friske mennesker ikke har samme effekt, men her må det mer forskning til. 

Kan bidra til økt muskelmasse
Enkelte studier har vist at HIIT trening kan bidra til økt muskelmasse. Dette gjelder hovedsakelig de muskelgruppene som blir brukt mest under HIIT økten. Om du for eksempel bruker et hoppetau, vil det altså gjelde ben, rumpe og legger. 

SONY DSC
Et eksempel på en HIIT økt kan være å ta i bruk hoppetauet. Det kan du gjøre ute i solen, hjemme i stuen, på terrassen på hytta eller på treningssenteret. Hopp så raskt og så mange ganger du klarer med et hoppetau i 60 sekunder. Hvil så i 60 sekunder, før du igjen hopper så raskt du klarer i 60 sekunder. Gjenta 8 -10 ganger. Husk oppvarming og nedtrapping.

Om du ikke allerede har HIIT trening som en del av din trening, innfør en økt i uken :grin:

Kristine ♥

10 kommentarer
  1. Fint innlegg 🙂 elsker å trene HIIT. Eller.. elsker i hvertfall følelsen etterpå!
   For oss med Diabetes Type-1 får man også en enormt god blodsukkergevinst ved å trene på denne måten. Det blir langt enklere å regulere blodsukkeret til måltidene utover dagen, samt at det kreves mindre insulin etter slike intensive økter 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg