De dagene jeg starter sent på jobb, slik som i dag, liker jeg å lage meg en ekstra god lunsj, eventuelt en tidlig middag, ettersom måltidet rundt middagstider blir spist i en matpakke. Da setter jeg meg ned en god halvtime, koser meg med maten og bare nyter. For meg er det en form for egenterapi hvor jeg lader opp og klarner tankene.
Nå har jeg akkurat spist en skikkelig lekker lunsj! Den ser ganske så fin og komplisert ut, men alle komponentene er super enkle å lage. Og det smakte så godt! Jeg hadde kaffe med steamet kokosmelk, egg i baconkopp, grønnsaker, røkelakslefser og en dessertskål med bær.
Egg i baconkopp er en gammel favoritt jeg laget mye for noen år tilbake. Det tar riktignok et kvarters tid å lage, men etter at du har brukt to minutter på å gjøre istand baconkoppene, lager de seg selv i ovnen mens du kan gjøre noe helt annet! Du kan gjerne lage flere når du først er i gang. Baconkoppene holder seg supert i kjøleskapet i flere dager.
Egg i baconkopp
Til 1 person
2 egg, 2 skiver bacon, 2 muffinsformer
Legg en baconskive langs innsiden av hver muffinsform, slik at baconet lager en slags skål eller kopp. Klekk oppi et egg i hver form.
Stek på 200 grader i cirka 15 minutter.
Røkelaks lomper kan lages i utallige varianter. Jeg har smurt fullkornstortilla lefser med phildephia og litt dijon sennep, lagt på skiver av røklaks og litt finhakket rødløk, før jeg har rullet dem sammen.
I dessertskålen med bær, har jeg norske fantastisk jordbær, blåbær og bringebær toppet med kesam, et dryss sukrinmelis og kokos.
Da er jeg mett og fornøyd, og klar for å komme meg på jobb
Håper du har en fin tirsdag!
Kristine ♥
Victoria Larsen:
Bare hyggelig du 🙂
Olaug:
Veldig godt 🙂
Hildegunn:
Ja, delikat og lekkert 🙂
Sandra Marie:
Ja. Knall godt 🙂
Nina:
Så herlig. Da kan du kose deg med de fremover 🙂
Nå har jeg laget mange bacon og eggkopper som jeg kan ha de neste dagene. Takk for inspirasjon 🙂
så godt ut 🙂
For et deilkat malted 🙂
Digg’!
Ser veldig godt ut! Tusen takk for tips 😀