SUNN POTETSALAT

Potetsalat er fast innslag på middagsbordet om sommeren. En klassisk potetsalat går rett og slett aldri av moter og smaker godt til fisk, fjærkre, kjøtt og vegetarretter. Jeg skal ærlig innrømme at det blir noen runder med ferdigkjøpt potetsalat i løpet av sommere, men aller best liker jeg den jeg lager selv. Den er så frisk og god!

SONY DSC
Til denne potetsalatvarianten har jeg erstattet noe av potetene med neper. Denne rotgrønnsaken er i sesong nå, og er veldig mild og god på smak. Neper inneholder masse fiber som er godt for fordøyelsen vår, og en god mengde vitamin C som blant annet styrker immunforsvaret vårt.  Med neper i potetsalaten blir den ekstra sunn! Du kan naturligvis kun bruke potet om du ønsker det. 

SONY DSC

Sunn potetsalat

Ca 400 g poteter
ca 200 g nyper, eventuelt mer potet
1 boks kesam, mager eller original
4 ss majones, kan sløyfes 
1 stilk vårløk
3 biter sylteagurk
Litt salt og pepper. 

Skrell potetene og nepene og del dem i biter. Ha potetbitene over i en kjele og kok i 5 -6 minutter. Ha så i nepebitene og kok til potetene og nepene er møre, i cirka 5 minutter. Hell av vannet og la de dampe av seg i 10 minutters tid. Hakk sylteagurk og vårløk. Bland grønnsaksbitene sammen kesam, majones, salt og pepper. Rør inn potet- og nepebitene. Server med en gang eller sett kaldt. 

SONY DSC
Der har du en sunn potetsalat full av fiber, proteiner og gode næringsstoffer for kroppen vår.
Håper det smaker og ha en herlig torsdag :grin:

Kristine  ♥ 

6 kommentarer

Siste innlegg