KANELBOLLE-KAKE

SONY DSC
Kanelboller er noe de aller fleste synes er fryktelig godt. Jeg synes i hvert fall at kanelboller er noe av det beste som finnes! Er du som meg, er jeg sikker på at du vil like denne kaken. En kake med smak av kanelbolle, med andre ord; en kanelbolle-kake. 

SONY DSC
Jeg skal ikke skryte på meg å ha bakt denne kaken i dag. Det blir nemlig ikke mye baking av sunnere alternativer når jeg er på hytten slik som da, da blir det the real deal. Kanelbolle-kaken laget jeg tirsdag formiddag da jeg hadde en venninne over på besøk. Både hun og jeg synes kaken ble super god og saftig. Det endte med at vi spiste hele kaken! 

SONY DSC

Kanelbolle -kake

Kakedeigen
2 egg
100 g kesam
2 ss smeltet smør
50 g kokosmel
20 g vaniljeprotein
2 ts bakepulver
3 ss sukrin
1 ss fibersirup gold
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/4 ts salt
Litt væske, cirka 0,5 dl, jeg brukte melk

Topplaget
1 ss melk
3 ss fibersirup gold
1ss kanel

Lag først kakedeigen.
Bland sammen egg, kesam og smeltet smør. Rør ned resten av ingrediensene. Tilsett nok væske til at du får en tykk kakedeig. 
Ha kakedeigen i en form. 
Lag så topplaget. Bland sammen alle ingrediensene og hell det over i formen. Bruk baksiden av en skje til å “smøre” topplaget på toppen av kakedeigen. 
Stek på 175 grader i 20 – 25 minutter. 
Avkjøl for du skjærer kaken i biter. 


Det som er viktig med denne kaken er at den får avkjølt seg helt i formen før du skjærer den i biter. Da vil kaken være saftig uten at den er klissete.  Håper du lar deg friste til en liten bakerunde og at kanelbolle-kaken faller i smak :razz: God søndag dere!

Kristine ♥ 

Siste innlegg