GRILL SUNT I SOMMER

Grillmat og sommer er synonymt. Selv elsker jeg å grille! Enten det er å ta med seg en engangsgrill i parken med venner eller å bruke gassgrillen jeg har hjemme. Og grillmat kan så absolutt være både sunt og velsmakende. Ønsker du å grille sunt i sommer? Her har du mine grilltips. 

SONY DSC
Grillmester Aure in action. 

SONY DSC

– Velg rene kjøttprodukter
Dropp ferdiglagde produkter. Bruk rene stykker av kjøtt, fisk og fugl uten tilsetningsstoffer. Entrecotè, torsk, laks, tunfiskbiff, kyllinglår, makrell, ytrefilet eller indrefilet av storfe eller svin og ligende.
– Lag din egen marinade
Bruk en god olivenolje som tåler høy varme. Ha i godsaker som finhakket hvitløk, chili, ingefær, sitrongress, basilikum, dijon sennep, sitronsaft, revet sitronskall, balsamico eddik, rødvinseddik og diverse krydder. Ikke alt på en gang selvfølgelig. Smak til med salt og pepper til slutt.
– Pølser
Om du vil ha pølser, velg de variantene med høyt kjøttinnhold. Jabobs som blant annet selges på Meny, har flere gode varianter.
– Burger
Lag burgerne selv. Bland sammen karbonadedeig / kyllingkjøttdeig med egg, finhakket løk, chili og annet godt krydder.
– Temperer kjøttet
Ta alltid ut kjøttet en god time før du skal grille det. Da får du et saftigere resultat.

SAMSUNG CSC

-Grill farger
Farger både ser godt ut på tallerkenen, gjør godt for kroppen vår og smaker godt. Fyll grillen med masse deilige grønnsaker. Så og si alle grønnsaker kan grilles!
På bildet over grillet jeg søtpotet, paprika i forksjellige farger og maikolber. Super godt!
– Smør grillristen
Bruk olje, jeg bruker som regel kokosolje, til å smøre grillristen slik at du unngår at kjøtt / fisk / fugl / grønnsaker setter seg fast. Dette er spesielt viktig ved magre produkter.
– Dressing
Vil du ha dressing, lag den selv. Til en kremet variant kan du ta utgangspunkt i gresk yoghurt, rømme eller kesam og tilsatte finhakkede friske urter og krydder. For en vinaigrette blander du sammen olje og annet godt som sitron, balsamico, finhakket hvitløk, chili og ingefær.
– Varier grønnsakstilbehøret
Servert alltid godt med grønnsaker. Du kan grille dem ved å tre dem på spyd, pakke dem i folie, skjære i skiver, grille dem hele, osv. Prøv nye grønnsaker, bruk masse farger! En frisk og god salat smaker også godt.
– Frukt
Frukt er kjempe godt på grillen. Grillede fersken, banan, vannmelon i skiver og ananas er friskt og søtt tilbehør til grillmaten eller som en dessert.
– Kos deg
Uansett hva du spiser; sett deg ned, slapp av, smak på maten og nyt hver munnfull. Du skal kose deg med maten :grin:

Kristine ♥

4 kommentarer

Siste innlegg