HJEMMETRENING – SIRKELTRENING FOR MAGEMUSKULATUREN

Sommerferie, hyttetur, kanskje bor du på et hotell, fint vær… Det kan være mange grunner til å ikke trene inne treningssentet akkurat nå. Likevel trenger ikke treningen å ute bli helt. Gjør som meg; ta deg en rask power walk ute, eventuelt en joggetur, og avslutt med en runde hjemmetrening, som denne sirkeltreningen for magemuskulaturen. 

Her har jeg brukt en 1,5 liters flakse fylt med vann for å få ekstra motstand. Du kan fint droppe flasken om du vil ha en lettere treningsøkt. Vil du ha mer motstand, kan du bruke noe tyngre som en tykk bok eller en manual. 

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Skrå sit ups med rette ben

Ligg på bakken med rette ben og armene bak hodet. Bruk så magemuskulaturen til å løfte overkroppen opp, som i en sit up. Vri overkroppen mot høyre når du kommer på toppen. Senk så rolig ned igjen. På neste repetisjon vrir du overkroppen til venstre. Ta annenhver repetisjon til høyre og venstre. 
Gjenta 10 ganger på hver side.  

SONY DSC
SONY DSC

Liggende benhev

Ligg på ryggen med armene bak hodet. Stram magemuskulaturen før du begynner. Før armer og ben samtidig oppover slik at de nesten berører hverandre på toppen. Senk dem så ned igjen. Armene og føttene skal ikke berøre underlaget mellom hver repetisjoner.
Gjenta 15 ganger.  

SONY DSC
SONY DSC

Båten med twist

Sitt med rumpen godt plantet i bakken og lett bøyde knær. Føttene skal ikke være i bakken. Stram inn magen og stabiliser magemuskulaturen under hele øvelsen. Vri så overkroppen fra side til side. Her er det viktig at du roterer med magemuskulaturen og ikke bare med skuldrene. Det er magen som skal jobbe! 
Gjør 15 repetisjoner på hver side. 

SONY DSC
SONY DSC

Sit ups helt opp

Legg deg på gulvet med bena i vinkel og armene bak hodet. Gå opp i en sit ups, ved å føre armene fremover og å bruke magemuskulaturen til å la overkroppen følge etter. Gå helt opp til du kommer opp i en knebøy posisjon og rumpen ikke lenger berører underlaget. Senk deg så rolig ned igjen.
Gjør 15 repetisjoner. 

Kjør treningsøkten som en sirkeltrening ved å gjøre alle øvelsene rett etter hverandre, uten pause. Når du har gjort alle fire øvelsene, har du gjort 1 runde. Da tar du deg en liten pause, før du deretter gjør alle øvelsene på nytt. Gjør 3 -4 runder totalt. 
God hjemmetrening :grin: Og riktig god tirsdag! 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg