NORSKE JORDBÆR ER SUPER MAT

SONY DSC
Jordbær er faktisk et hybrid bær. En krysning mellom to bær fra Nord Amerika og Chile, og oppstod på atten hundre tallet. Hybrid eller ei. Originalt norsk eller ei. De norske jordbærene er faktisk de beste i hele verden. Såpass tørr jeg påstå. Fy søren så gode de er!

SONY DSC

Ikke bare er jordbær fantastisk godt. De er super sunne også!
 ♥ Friske jordbær består hovedsakelig av vann, faktisk så mye som 91 %. Dette gjør at de inneholder lite kalorier. 
 ♥ Jordbær inneholder godt med fiber. Fiber er viktig for tarmbakteriene våre og for en god fordøyelse.
 ♥ Jordbær inneholder noe som heter palargondin, som gir bæret den deilige røde fargen. Å spise mat som er rik på perlargonidin har blitt sett i sammenheng
   med en rekke positive helsefordeler, spesielt på hjerte- og karhelsen vår.
 ♥ Jordbær inneholder også godt med Vitamin C. Det er faktisk mer vitamin C i jordbær enn i appelsin! Vitamin C er en antioksidant som blant annet er viktig for
   immunsystemet vårt. 
 ♥ Bærene inneholder godt med kalium et mineral som er essensielt i en rekke funksjoner i kroppen vår, blant annet for reguleringen av blodtrykket. 100 gram
   jordbær, noe som tilsvarer omtrent en håndfull, gir deg litt over halvparten av den anbefalte daglige mengden kalium.
 ♥ Du får også i deg godt med folat, som er en av de B-vitaminene. Folat er blant annet viktig for kroppens cellefunksjon. 
 ♥ Jordbær er faktisk blant de matvarene som er rangert høyest på listen over mengde antioksidanter. Ja, disse bærene ligger langt over frukt! Antioksidanter har
   en rekke helsefordeler og forskning har blant annet sett at at det å spise mye antioksidanter kan forebygge kreft.

SONY DSCDu trengte kanskje ikke en grunn til å spise jordbær? De er jo så søte og gode. Norske jordbær er altså super mat på sitt beste. Frots i dem :grin:

Kristine ♥                                              

10 kommentarer

Siste innlegg