Er du klar for pizzafredag?
Spelt pizza med hvit topping og pesto
Til 1 avlang pizza
Spelt bunn
3,5 dl speltmel
0,5 dl fiberfin, eventuelt mer speltmel
1/2 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1,5 dl vann
Bland sammen speltmel, fiberfin, tørrgjær og salt. Bland i fingervarmt vann og elt godt. La deigen heve i 30 -60 minutter. Kjevl ut deigen til en rektangel på et bakepapir. Forstek i ovnen på 225 grader i 10 minutter.
Hvit topping
100 g creme fraiche
100 g kesam
3 hvitløksfedd
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
1 rødløk
Ost, jeg brukte ca 100 g revet Jarlsberg og 100 g brie
Pesto
Valgfri topping: serranoskinke og skiver av cherrytomat
Bland sammen creme fraich, kesam, finhakket hvitløk, salt og pepper. Smør den hvite dressingen over den forstekte bunnen. Legg over rødløk i skiver og ost. Ha over klatter med pesto.
Stek på nedereste rille i ovnen på 225 grader til osten har smeltet, i cirka 10 -15 minutter.
Legg gjerne over serranoskinke og skiver av frisk cherrytomat før servering.
Spis og nyt.
Håper det faller i smak og at fredagen blir bra. Ha en riktig god helg!
Kristine ♥
Anonym:
Håper det falt i smak 🙂
Gleder meg, pizzaen er i ovnen nå😊
Lisbet:
Det var det også 🙂
Ser ekstremt digg ut!! :-):-)