DE SISTE DAGENE I BANGKOK

De siste dagene har jeg vært i Bangkok. Jeg må si jeg elsker denne byen! New York sies å være byen som aldri sover. Jeg har vært i New York, og nå som jeg befinner meg i Bangkok, tørr påstå at Bangkok er enda mer livlig. Du har ikke opplevd ekte storbykaos før du har vært her!

 Bangkok er som mange vet, hovedstaden og den største byen i Thailand. I følge worldpopulation bor det 8, 2 millioner mennesker i denne byen. Da mange jobber her, regner en med at det er rundt 15 millioner her på dagtid. Det er enormt mange mennesker og en helt spesiell stemning som ikke kan beskrives. Du går i kø på gaten flere steder i byen! Bangkok har alt. Overdådige kjøpesentre med vakre fontener og dørvakter ikledd smoking som åpner dørene for deg, og også billige gatemarked med fake matvarer eller middagsretter til 50 baht, noe som tilsvarer 12 norske kroner!


I går var jeg på Chatuchak helgemarked. Et helt fantastisk sted om du liker vintage shopping, street food og masse mennesker. Til tross for at det er en av verdens største marked, er det veldig velorganisert, så det er lett å finne frem. Det er en helt spesiell stemning her. Temperaturen er skyhøy, du svetter som bare det og det er mennesker overalt. Et shoppingmekka og en opplevelse i seg selv! Jeg kjøpte meg blant annet en vintage Levis shorts og noen smykker. Husk gode sko og lette klær om du har tenkt til å ta turen hit!

 Bangkok har, som resten av Thailand, mange flotte templer. 


Det er helt utrolig hvor velgjorte disse bygningene er. De er kunstverk i seg selv og dukker opp flere steder i byen. Wat Phra Kaew, også kalt Temple of Emerald Buddha, er det mest kjente tempelet i Bangkok. Her er det stort sett enormt mange turister, så om du vil unngå en turistfelle, kan du i teorien bare tusle rundt i byen. Du møter på flere templer i løpet av en dag her, uansett hvor du befinner deg. 


Jeg har blitt sittende og beundre disse praktfulle bygningene flere ganger i løpet av de siste dagene. Templene er enda vakrere i virkeligheten enn på bildene!
 

Hotellfrokosten i Bangkok er også helt fantastisk. Buffeten inneholder alt fra pannekaker til sushi. Her ser du gårsdagens første tallerken, for ja, det har blitt noen runder hver morgen. Får jeg egg, kaffe, sushi, noe grønt og en bolle, er jeg helt i himmelen. Jeg kunne nok spist det her til hvert måltid!


Og det er så enormt mye god frukt . Det var det for så vidt i Kambodsja også. Jeg frotser i frukt fra morgen til kveld! Mango, granateple, vannmelon og ananas. Disse smaker så utrolig godt her nede. Norsk frukt kan ikke sammenlignes!


Vi tok en tur på en skybar. Utsikten var fantastisk! Jeg vil si at en tur til Bangkok er ikke komplett uten å se byen fra en god høyde. Da ser du virkelig hvor stor og livlig denne byen er. Som du ser, skinte månen over byen og stjernene tittet frem etterhvert. 


Det var rett og slett magisk å sitte her, i 56 etasje, å ta seg en drink og speide utover byen. Jeg har jo litt høydeskrekk, så jeg var ikke alt for tøff i hatten nære kanten. Men en meter fra, var helt perfekt! 

Slik har altså de siste dagene i Bangkok vært. Kort oppsumert, kan jeg si at jeg storkoser meg :grin: Etter noen skikkelig rolige dager på Koh Chang og Rayong, var det etterlengtet med by og liv. Håper alt er bra hjemme i Norge. Vi sees snart!

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg