Tunfisk er noe veldig mange synes smaker kjedelig. Selv synes jeg tunfisk smaker ganske lite i seg selv, men sammen med annet, for eksempel i en salat med avokado og egg, synes jeg tunfisk er kjempe godt! For å spice opp tunfisken, kan du lage tunfiskboller. Det er rett og slett som kjøttboller, bare med tunfisk istedenfor kjøtt. Disse smaker lett krydret og tunfisksmaken forsvinner nesten helt.
Tunfiskboller
2 porsjoner
2 boks tunfisk
1 egg
1/2 løk
Oregano, chili-, papirka- og hvitløkskrydder
Klem ut all væsken fra tunfisken. Finhakk løken. Bland sammen tunfisk, egg, løk og krydder.
Form små boller. Jeg fikk cirka 16 stykker. Stek i en panne på middels varme i 3 -4 minutter på hver side. Du kan også steke tunfisk bollene i ovnen på 180 grader i 15 minutter.
Server med en gang eller oppbevar i kjøleskapet i en lufttett boks.
Da jeg laget disse før jeg dro på ferie, servert jeg tunfiskbollene med grønnsaker og en dressing laget av crème fraîche, finhakket hvitløk og tomatpure. De passer også utmerket i en salat, i wok eller i matboksen.
Håper det smaker
Kristine ♥
Karianne:
Og squash da 🙂
Olaug:
Håper det faller i smak Olaug 🙂
Karianne:
Jeg har stekt aubergine og løk i en panne med litt olje og lagt det oppå hverandre 🙂
Hvordan lager du det tårnet av grønnsaker?
Jeg er ikke så glad i tunfisk men denne oppskriften skal jeg prøve 🙂