FEM TRENINGSMYTER

Det er mange myter ute og går angående kvinner trening. Siden jeg jobber som PT og skriver en trenings-, kost- og helseblogg, får jeg ofte spørsmål knyttet til disse temaene. Jeg møter også ukentlig en rekke treningsmyter. Nå er det på tide å avlive de en gang for alle. Her er fem treningsmyter du ikke skal tro på! 

100 situps daglig gir flat mage
Nei, nei, nei! Situps alene vil ikke gi deg flat mage. Om en mage er flat eller ikke, avhenger hovedsakelig av av fettprosent og hvor mye mat og luft som er i tarmene dine. Du forbrenner ikke mye ved å ta situps. Et sunt kosthold kombinert med styrketrening og kondisjonstrening er veien å gå for en flat mage. Personlig synes jeg også at sit ups er en dårlig core -øvelse. Mange klarer ikke å kontrahere magemusklene, og ender isteden opp med å bruke hofteleddsbøyerne når de utfører øvelsen. Planke, sideplanke, benhev og reverse chrunches er etter min mening langt bedre mageøvelser. Dette er selvfølgelig individuelt. Finn en øvelse hvor du får god kontakt med magemusklene. 

Kvinner får store muskler av styrketrening
Vel, jeg har trent styrketrening ganske god stund nå. Har jeg store muskler? Jeg synes i hvert fall ikke det skal. Det skal mye og hard styrketrening for å klare å bygge muskelmasse, i tillegg til et svært strukturert og riktig kosthold. Å få store muskler tar tid og krever en enorm innsats. Det er også viktig å tenke på at testosteron er en viktig hjelper i det å bygge muskler, noe vi jenter har lite av. Forskning viser at en mann, som da har mer testosteron enn en kvinne, er heldig om han klarer å legge på seg rundt 2,5 kg muskler i løpet av et år. Men andre ord er det vanskeligere for en kvinne å bygge samme mengde muskler på et år.  Gå på gymmet, løft tunge vekter! Du vil ikke få store muskler. 

Kondisjonstrening er den beste måten å stramme kroppen 
Absolutt ikke! Kondisjonstrening er en god måte å forbrenne kalorier, men det strammer ikke opp kroppen. Om du ønsker å få en strammere og fastere kropp er styrketrening det beste alternativet. Det er også slik at kostholdet har mye å si for hvilke resultater du får av treningen. Ønsker du å stramme opp kroppen, er en kombinasjon av et sunt kosthold, tung styrketrening og noe kondisjonstrening, ofte den beste veien å gå. Du kan også fint stramme opp kroppen uten kondisjonstrening. Styrketrening og kostholdet er det viktigste. 

SONY DSCEr jeg ikke støl, har jeg ikke trent bra
Faktisk er det slik at de av oss som har trent en stund, blir veldig sjeldent støle. Om du er nybegynner, begynner med et nytt treningsprogram eller tester noen helt nye øvelser, blir en ofte støl, men etterhvert som kroppen venner seg til denne formen for trening og belastning, vil en bli mindre og mindre støl. Stølhet er ikke en indikator på om du har trent bra eller ikke. Du kan ha den beste treningsøkten og likevel ikke bli støl. Det betyr bare at kroppen din er sterk og tåler belastningen. 

Trening på morgenen er best
Dette tror jeg henger sammen med at morgenkardio lenge var populært og at mange trodde det var mer fettforbrennende å gå tur om morenen enn senere på dagen. Forskningen har vist at å trene på tom mage før frokost, gjør at en forbrenner mer fett akkurat der og da, men at kroppen kompenserer etterpå ved å forbrenne mer karbohydrater, slik at resultatet blir likt i løpet av dagen uavhengig av om man trener på morgen eller kvelden. Om du velger å trene på morgenen, midt på dagen eller på kvelden, har lite å si, så lenge du faktisk trener. Velg det tidspunktet hvor du føler at du presterer best. 

Håper dette gjorde dere litt klokere :razz:

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg