Jeg har ikke vært hjemme så mange dagene, men jeg har likevel rukket å lage en rekke gode middager og dessert. Noe av det jeg savner mest når jeg er på ferie, er å kokkelere. Jeg elsker å stå på kjøkkenet, så nå tar jeg igjen det tapte! En av middagsrettene jeg har laget, er denne super gode pizzapaien med speltbunn.
Pizzapai er rett og slett en blanding av pizza og pai. En blanding av en dyp pizza med masse fyll og en pai med pizzafyll. Dette er virkelig en knall god middag! Har du ikke bestemt deg for hva du skal spise i helgen, gå for denne pizzapaien!
Pizzapai med speltbunn
Spetbunn
200 g speltmel
50 g fiberfin, eventuelt mer speltmel
60 g smør
150 g kesam
Bland sammen alle ingrediensene til deigen i en bolle og kna det sammen. Tilsett eventuelt litt mer mel om deigen blir våt eller 1 spiseskje med vann om deigen blir tørr. Kjevl ut deigen på et bakepapir og ha deigen over i en paiform. Trykk deigen godt ned. Bruk en gaffel og strikk små hull i bunnen. Forstek bunnen på nederste rille i 10 minutter på 200 grader.
Fyll
1 pakke karbonadedeig
1 løk
3 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater
1 boks maiskorn
Krydder: 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1 ts hvitløkskrydder, 1 ss oregano, 1/2 ts chilikrydder
Revet ost
Cherrytomater
Skjær løken i biter og stek den i en panne med karbonadedeigen. Ha i tomatpure, hakkede tomater og maiskorn. Kok opp og la det putre i 5 minutter.
Hell fyllet over i den forstekte bunnen. Topp med revet ost og cherrytomater i skiver.
Etterstek på 200 grader nederst i ovnen i 25 -30 minutter.
La pizzapaien hvile noen minutter før du serverer.
Server gjerne pizzapai med en frisk salat og en klatt rømme.
Håper det smaker og riktig god helg
Kristine ♥
Stine Sophie Lundsrud:
Sikker på at det vil falle i smak. Kos deg med pizzapai 🙂
hverdagslivetivollen:
Ja, gjør det 🙂
elisebr:
Da er vi to. Hvem kan vel ikke like pizza og pai? 🙂 Hihi…
Victoria Larsen:
Det er minst like godt 🙂
Marie Vigebo:
Så utrolig hyggelig å høre Marie. Ha en herlig helg 🙂
Lisbet:
Håper det smakte 🙂
oda:
Fint ligner med på vanlig hvetemel i konsistensen og er derfor enklere å jobbe med. Hvilke type man bruker mest er smak og behag 🙂
Silje S. Lopez:
Denne er super god. Prøv selv 🙂
nam, ser utrolig godt ut 😀 😀
fysøren denna må ein virkelig prøva seg på – NAM!
men ka type mel anbefale du, fint eller grovt speltmel og ka eforskjell på sammalt og siktet? ka av dd typane bruke ein typisk mest? 🙂
Må lage den her i kveld. Digg 😀
Ååh gud så deilig! Jeg får såå mye inspirasjon av all den gode maten du lager, du er såå flink, Kristine <3
Så godt det så ut!
Så nydelig og god den så ut! 🙂 Elsker både pai og pizza så denne er midt i blinken for meg! 🙂
tror jeg lagrer denne oppskriften 🙂
Den så utrolig god ut. Takk for oppskrift, den skal testes 😀 Ønsker deg en strålende dag 🙂