BLÅBÆRGELE MED VANILJEKREM

Nå er det blåbærtid! De norske skogsblåbærene er fantastisk gode! Også er de så sunne. Blåbær er naturens supermat, full av vitamin C, vitamin E, float, og fiber. Det betyr at blåbær blant annet er godt for fordøyelsen vår, styrker immunforsvaret vårt og kan være med på å forebygge kreft. 

SONY DSC
Blåbær med vanilje er kjempe godt. Her har jeg laget ordentlig hjemmelaget blåbærgele med vaniljekrem. En lekker dessert som både smaker godt og gjør godt, og som passer like godt til hverdags som til helgekos.
 
SONY DSC

Blåbær med vaniljekrem

Blåbærgele
4 plater gelatin
1 dl varmt vann
2 dl blåbær, frosne eller ferske 
3 ss fiber sirup, eventuelt annen søtning
2 dl vann

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Smelt de så i det varme vannet.
Om du bruker frosne blåbær, må du tine disse først. Mos bærene med en stavmikser, blender eller foodprosessor. Eventuelt kan du også bruke en gaffel. Bland bærmosen med 2 dl vann og fibersirup. Ha så i den smeltede gelatinen. Hell i porsjonsformer og sett kaldt i minimum 2 timer. 

SONY DSC

Vaniljekrem
2 eggeplommer
1,5 dl melk 
4 ss sukrin
2 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1 ts ts xhantangum, eventuelt jbk-mel eller maizena
1 ts vaniljepulver

Bland sammen melk, eggeplommer og sukrin.
Varm sakte opp i en kjele til det begynner å ryke og blandingen er nær kokepunkt. Ha så i de resterende ingrediensene og rør godt. 
Sett kaldt i minimum 2 timer.
Server geleen med vaniljekrem. 

SONY DSC
Både blåbærgeleen og vaniljekremen kan spises hver for seg, men jeg vil anbefale deg å prøve det sammen. Det er noe med kombinasjonen av syrlige og friske blåbær som passer kjempe godt til den kremet og søte vaniljekremen. Super godt!

SONY DSC
Håper det smaker og ha en fortsatt herlig søndag :razz:

Kristine ♥ 

8 kommentarer

Siste innlegg