MINE TIPS

Jeg får mange spørsmål om kosthold og trening.  Spesielt ofte kommer spørsmålet om hvordan du kan bli sterk, gå ned i vekt eller få stor rumpe på kortest mulig tid. Men stopp opp litt nå! Rom var ikke bygd over natten, ei heller er en veltrent kropp eller en livsstilsforandring. 
Her er mine tanker og tips.


– Sett deg realistisk mål
De aller fleste har drømt seg bort av et bilde med en veltrent person i sosiale medier. Problemet er at bildene ikke viser virkeligheten. Lys og kroppsstilling er er ofte nøye planlagt, og i flere situasjonen er bildet retusjert. Dette urealistiske idolet ønsker vi å bli som, helst etter bare noen uker! Det kan være både umotiverende og skuffende når vi strever, men ikke klare å oppnå et mål. Det kan gjøre at man føler seg mislykket og selvtilliten synker. 
Jeg for min del, konkurrere kun med meg selv. Jeg har forbedringspotensialet, det har vi alle, men jeg får aldri gjort det bedre enn det beste jeg får til. Husk det du også! Vi har lett for å gape for mye over. Det er blitt et velkjent i-lands syndrom å skulle fremstå og å være mest mulig perfekt. Husk at du skal bli den beste versjonen av deg selv, uavhengig av andre. Sett deg mål som er spesifikke og realistiske for akkurat deg.

Ha tålmodighet 
Vi forventer at resultatene skal komme raskt og smertefritt, helst i går.  Dette gjelder ikke bare kosthold og trening, men vel så mye skole og jobb.
Uten de store hindringene skal vi kunne nå målene våre. Hadde det vært så lett ville vi alle gått rundt stramme og sterke med sprettrumpe og et stort smil om munnen. Men i virkeligheten er det ikke så enkelt. Det tar tid! Du må legge ned svette og energi i treningen, planlegging og gjennomføre. Ingenting er gjort over natten. Til gjengjeld er det også ekstra deilig du når målet ditt. For en innsats du har gjort!


– Ikke overdriv
Det er lett å sette opp et ekstrem opplegg med lite mat og mye trening, men det er ikke enkelt å følge i det lange løp. Overdriver du, vil du aldri kunne klare å holde på over tid. Du vil trolig mislykkes og bli misfornøyd. Bygg deg gradvis oppover slik at det blir en livsstil du trives med og kan leve med. Gjør endringene gravis slik at du rekker å bli venn med dine nye vaner. Aktivitet og sunt kosthold skal gi deg glede, ikke stjele energi og humør. Bruk god tid og ikke lanken på å nå målet skal overskygge gleden av å være underveis.

Fin din vei
Ikke hør på alle rådene og tipsene der ute. Morgenkardio, åtte måltider om dagen, lavkarbo, styrketrening, proteinkosthold, intervaller, osv. Det finnes utallige måter å gjøre det på. Ja, det funker for noen, men det er ikke sikkert det fungerer for deg. Det finnes ikke en fast oppsatt fasit og du er pent nødt til å finne din egen vei og hva som er best for akkurat deg. Hadde jeg valgt å lytte på alle rådene jeg får istedenfor å lytte til min egen kropp hadde jeg blitt gal, spiseforstyrret og utmattet. Isteden valgte jeg å lytte til min egen kropp, og jeg fant en livsstil jeg kan leve med, som gir meg glede og energi.

Kristine ♥

8 kommentarer
    1. Helt enig, det er viktig å lage sin egen vei og lytte til sin egen kropp, skal man nå sine egne mål. Ha en fin dag videre! 😀

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg