SAFTIG BANANBRØD

Etter at jeg hadde spist sushi og slappet av med Netflix i går kveld, fikk jeg skikkelig lyst til å bake. Jeg hadde noen bananer som begynte å bli godt modne og bestemte meg raskt for å lage bananbrød. 

SAMSUNG CSC
Jeg fant frem diverse ingredienser og slang sammen røren på noen få minutter. Kakerøren var god, så jeg passet på å slikke bakebollen godt. Gjett om jeg da ble utålmodig mens bananbrødet stod i ovnen! Jeg skar av noen biter så fort brødet var ferdig i ovnen. Mmmm… Et ordentlig saftig og godt bananbrød. Jeg toppet bananbrødet med en enkel sjokoladeglasur. Da ble bananbrødet enda bedre! Dette er jeg sikker på at vil falle i smak hos både liten og stor. 

SAMSUNG CSC

Saftig bananbrød
Til 1 stor brød, formen min var 28 * 14 cm

3 godt modene bananer
4 egg
3 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt eller skyr
0,5 dl melk, eventuelt vann
50 g vaniljeprotein
200 g mel, jeg brukte 100 g havremel, 50 g speltmel og 50 g fiberfin
3 ss sukringold
1/2 ts salt
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1,5 ts bakepulver

Ha bananer, egg og kesam i en bolle. Mos med en stavmikser. Du kan også bruke en blender eller foodprosessor. Eventuelt kan du også bare mose godt med en gaffel, noen bananklumper gjør ingenting.
Tilsett resten av ingrediensene og bland godt med en sleiv. 
Ha i en bakepapirkledd brødform.
Stek på 175 grader i 50 minutter. 
Avkjøl før du skjærer i det.

SAMSUNG CSC
Til sjokoladeglasur har jeg brukt 2 plater sukrinsjokolade som jeg smeltet sammen med 1 ss kokosolje. Super godt! Det er naturligvis ikke nødvendig med glasur, men det gir absolutt en ekstra prikk over i’en og gjør bananbrødet enda bedre! 

SAMSUNG CSC
Kanskje du skal ta deg en bakerunde denne helgen? Håper det smaker  :razz: 

Kristine ♥

16 kommentarer

Siste innlegg