At søtpotet i bakst har blitt populært, er ikke uten grunn. Å tilsette raspet søtpotet eller søtpotetmos gir et saftigere resultatet, samtidig som baksten får en søtlig smak. I dag laget jeg nydelige søtpotetboller til dessert. Disse ble saftige og gode. Jeg sitter å knasker på min fjerde søtpotetbolle i skrivende stund!
Søtpotetboller
14 stykker
900 g søtpotet, ca 3 store søtpoteter
1 egg
6 ss kesam
3 ss sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
3 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 ts salt
400 g havremel
50 g fiberfin, eventuelt speltmel eller annen meltype
Rosiner, valgfritt
Stikk et par hull i søtpoteten med en gaffel og bak den i mikroen til den er myk, cirka 8 minutter. Eventuelt kan du pakke den inn i aliminuiumsfolie og bake den i ovnen i cirka 45 minutter.
Skrap ut innmaten av poteten slik at du kun har søtpotetkjøtt og ikke skall.
Ha søtpotetkjøttet, egg og kesam i en bolle. Mos med stavmikser. Bland inn resten av ingrediensene. Rør inn rosiner om du ønsker dette. La røren svelle i 5 minutter.
Ta litt mel på hendene dine form boller.
Stek på 175 grader i 30 -40 minutter. Jeg anbefaler varmluft om du har det.
Avkjøl litt før du spiser.
Oppbevarer søtpotetbollene i en brødpose i kjøleskapet, slik at de vil holde seg saftige i flere dager. Da kan du gjerne varme dem noen minutter i stekeovnen eller et halvt minutts tid i mikrobølgeovnen når de skal spises. Søtpotetboller er aller best når de er lune.
Håper de faller i smak
Kristine ♥
Nina Bakke:
Ja, søtpotet er en favoritt til mye 🙂
Janne:
Håper det smaker 🙂
Lisbeth:
Hakket sjokolade er supert, ja 🙂
Er ikke så glad i rosiner. Tror du jeg kan bruke sjokolade isteden?
Elsker søtpotetpizza så denne skal jeg prøve 😀
Spennende oppskrift 😀 Søtpotet er supert i bakst