SØTPOTETBOLLER

SAMSUNG CSC
At søtpotet i bakst har blitt populært, er ikke uten grunn. Å tilsette raspet søtpotet eller søtpotetmos gir et saftigere resultatet, samtidig som baksten får en søtlig smak. I dag laget jeg nydelige søtpotetboller til dessert. Disse ble saftige og gode. Jeg sitter å knasker på min fjerde søtpotetbolle i skrivende stund! 

SAMSUNG CSC

Søtpotetboller
14 stykker

900 g  søtpotet, ca 3 store søtpoteter
1 egg
6 ss kesam
3 ss sukringold
1 ts kanel
1 ts kardemomme
3 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1 ts salt
400 g havremel
50 g fiberfin, eventuelt speltmel eller annen meltype
Rosiner, valgfritt

Stikk et par hull i søtpoteten med en gaffel og bak den i mikroen til den er myk, cirka 8 minutter. Eventuelt kan du pakke den inn i aliminuiumsfolie og bake den i ovnen i cirka 45 minutter. 
Skrap ut innmaten av poteten slik at du kun har søtpotetkjøtt og ikke skall.
Ha søtpotetkjøttet, egg og kesam i en bolle. Mos med stavmikser. Bland inn resten av ingrediensene. Rør inn rosiner om du ønsker dette. La røren svelle i 5 minutter. 
Ta litt mel på hendene dine form boller. 
Stek på 175 grader i 30 -40 minutter. Jeg anbefaler varmluft om du har det. 
Avkjøl litt før du spiser. 

SAMSUNG CSC
Oppbevarer søtpotetbollene i en brødpose i kjøleskapet, slik at de vil holde seg saftige i flere dager. Da kan du gjerne varme dem noen minutter i stekeovnen eller et halvt minutts tid i mikrobølgeovnen når de skal spises. Søtpotetboller er aller best når de er lune. 

SAMSUNG CSCSpis søtpotetbollene alene eller del de i to og ha på godt pålegg som cottage cheese og bær, eller brunost og syltetøy. 
Håper de faller i smak  :razz: 

Kristine ♥

Siste innlegg