KANELKNUTER MED SPELT

God morgen ♥ I går hadde jeg en skikkelig bakerunde hvor jeg bakte kanelknuter med spelt. Tidligere i uken sa nemlig bestevennen at han hadde så lyst på skillingsboller. Jeg overrasket han derfor med kanelknuter i går kveld. Gjett om han ble fornøyd!

SONY DSC
Gjærbakst er noe av det beste jeg vet. Spesielt når baksten er lun og det dufter deilig i hele leiligheten! Disse kanelknutene med spelt blir ordentlig saftige og gode. De smaker omtrent som vanlige kanelknuter. Bestevennen utbrøt ‘er disse virkelig en sunnere variant?’. Jeg kan garantere deg at kanelknutene vil forsvinne raskt!

SONY DSCKanelknuter er rett og slett skillingsboller, kanelsnurrer, kanelboller, ja, kjært barn har mange navn, hvor du lager en knute av deigen. Om du aldri har laget kanelknuter før, kan du se denne enkle filmen som viser deg hvordan. Eventuelt kan du også lage vanlige kanelsnurrer.

SONY DSC

Kanelknuter med spelt
Ca 20 stykker

700 g speltmel
100 g fiberfin, eventuelt mer speltmel
1 pose tørrgjær
130 g sukringold
1 ss honning
1 ts kanel
1 ss kardemomme
5 dl melk
100 g kesam
50 g smør

Fyll
Sukringold
Kanel
Smør

Bland sammen speltmel, fiberfin, tørrgjær, sukringold kanel og kardeomme. Varm opp melken til 40 grader sammen med smøre og honning slik at det smelter. Bland alt sammen og elt godt. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir løs. La deigen heve i 45 -60 minutter.
Når deigen er hevet ferdig, kjevler du den ut til en rektangel. Smør på et tynt lag med smør, og strø over kanel og sukringold. Brett den ene delen av rektanglen inn mot midten og brett så den andre delen over slik at de to delene dekker hvernadre. Skjær den sammenbrettede rektangelen i 1,5 -2 centimeter tykke biter på tvers. Hold fast i hver ende av bitene og strekk dem litt ut før du tvinner deigbiten, og deretter ruller den sammen til en knute. Sett kanelknutene på en bakplate og etterhev i 30 minutter.
Stek på 225 grader i 10 -12 minutter.

SONY DSC
Du kan tro vi spiste kanelknuter og koste oss i går kveld. Mmmm… Til tross for at jeg bakte rett over tjue kanelknuter, var det bare tre stykker igjen i dag morgens!

SONY DSC
Da er det bare å sette seg ned med et par kanelknuter og nyte til det fulle. Håper det smaker og at du får en herlig søndag :razz:

Kristine ♥

20 kommentarer

Siste innlegg