STUEDE ROTGRØNNSAKER


Til min store glede, er det høysesong for norske rotgrønnsaker. Er det flere som er glad i disse? Kålrot, sellerirot, jordbskokk, rødbeter, neper, gulrøtter, persillerot og annet godt. De både ser super lekre med masse farger, samtidig som de er kjempe sunne og smaker deilig! Rotgrønnsaker er rike på fiber, C- vitamin og betakaroten, i tillegg til flere andre helsefremmende næringsstoffer. Med andre ord; noe vi burde spise mer av! 

 Nå for tiden bruker jeg mye rotgrønnsaker i matlagingen. De passer perfekt i gryter, wok, til koking eller ovnsbaking. Til middag i går testet jeg stuede rotgrønnsaker. Det ble virkelig knall godt! Å servere rotgrønnsakene i en kremet hvit saus,passer utmerket til smaksrike og sprø grønnsaker.

Stuede rotgrønnsaker
Til 2 porsjoner

Ca 800 g rotgrønnsaker, jeg brukte gulrot, sellerirot, kålrot
1 ss smør
1,5 ss speltmel
3 dl valgfri melk, jeg brukte kokosmelk 
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/3 ts muskattnøtt, kan sløyfes

Skjær rotgrønnsaker på mellom 1- 2 cm. Kok dem i vann til de er møre, cirka 5 -8 minutter.
Smelt smøret i en panne eller kjele. Rør inn melet. Ha så litt melk, ca 0,5 dl, i pannen og pisk med en håndvisp til det det ikke er noen klumper. Tilsett resten av melken, samt salt og pepper. Rør godt og la sausen koke opp. Når det koker tilsetter du grønnsaker og lar det hele koke i ytterligere 2 minutter.
Server. 


Jeg serverte de stuede rotgrønnsakene til ovnsbakt Stange kylling, men tilbehørsretten vil passe like godt til kjøtt og vilt, som til fjærkre.
God middag :razz: 

Kristine ♥ 

12 kommentarer

Siste innlegg