TI GRUNNER TIL Å TRENE

Selv om sommer og bikinisesongen for lengst er over, er det likevel ingen grunn til å droppe treningen! Det å trening har så mange fantastisk fordeler. Som jeg skrev i forrige uke, gjør trening deg mer lykkelig. I tillegg har trening, og aktivitet generelt, mange flere gode effekter på kropp og sinn. Her har du ti grunner til å trene.
 
Du øker selvtilliten og selvfølelsen 
Under trening produseres kroppen sitt eget lykke hormon, endorfiner, som gjør at du føler deg bedre og mer vel ved deg selv. Mestringsfølelsen vi får etter trening, er også med på å bygge opp din indre styrke. 

Du får økt livskvalitet
Jevnlig trening gir deg energi, overskudd og mer glede i hverdagen.

Du sover bedre
Det er under søvn at kroppen din får reparert seg og hentet seg inn. God søvn er derfor utrolig viktig. Når du beveger deg og blir sliten, er det lettere å slappe av og å sove senere.  

Du blir sterk
Trening gjør deg fysisk sterk og det gir deg et bedre utgangspunkt for å klare utfordringer i hverdagen. 

Du forebygger kreft
Så mye som hver tredje nordmann får kreft. Jevnlig trening gir deg et forsteg. Spesielt tykktarmskreft, prostatakreft, brystkreft og lungekreft kan forebygges ved trening.

Du motvirker stress
Nivåene av stresshormoner synker når du trener samtidig som nivået av lykkehormonene øker. Det er lettere for kroppen og hjernen å slappe av etter en endt treningsøkt. I tillegg fungerer trening som tanketerapi for mange, og er derfor med på å rydde opp i følelseslivet.

Du møter mennesker
Vi mennesker er sosiale vesener og er avhengi av å møte andre. Treningssentrene er en sosial møteplass hvor du både kan møte dine venner og og slå av en prat med fremmede. 

Du øker metabolismen
Ikke bare forbrenner du kalorier når du trener, men du øker også forbrenningen resten av dagen, slik at du faktisk forbrenner flere kalorier når du sitter i sofaen senere.
 
Du utsetter aldringsprosessen
Regelmessig trening fører til at du holder deg lenger ung og sprek. 

Du lever lengre
Jevnlig trening gjør deg friskere, sterkere og lykkeligere, noe som er med på å gjøre at du lever lengre. Jeg pleier selv å si at jeg trener ikke for å ikke bli gammel, men nettopp fordi jeg vil bli gammel. 
 
Jeg vet ikke med deg, men nå ble i hvert fall jeg inspirert til å ta meg en god treningsøkt i dag :grin: Håper du ble det samme. God trening!

Kristine ♥ 

Siste innlegg