SUNN OG ENKEL EGG-PIZZABUNN


Når jeg kom hjem i dag, hadde jeg så lyst på pizza! Du vet når du bare virkelig craver noe og må ha det med en gang? Slik hadde jeg det med pizza! Jeg har vært bosatt på sykehushybelen i flere dager grunnet praksis og ikke vært hjemme hos meg selv. Kjøleskapet mitt var derfor relativt tomt da jeg kom hjem. Dermed måtte jeg ta i bruk fantasien for å lage meg pizza. Jeg laget en sunn og enkel egg-pizzabunn som jeg toppet med de lille skinke- og grønnsaksrestene jeg hadde igjen. Det ble så godt!


Bunnen lages enkelt av egg, kesam og litt melk som du blander sammen og steker som en pannekake. Deretter topper du denne enkle egg-pizzabunnen med pizzafyll og steker pizzaen på nederste rille i stekeovnen. Resultatet blir en sprø og sunn pizzabunn, som både er enkel og rask. Dette blir min nye hverdagspizza!

Sunn og enkel egg-pizzabunn
Til 1 pizza

1 egg
1 eggehvitte
1 ss havremel
1 ss kesam*
1/2 bakepulver
1/4 ts salt

Bland alle ingrediensene sammen. Smør røren utover en stekepanne. Stek i 3 minutter på hver side på middels varme.
Legg pizzabunnen på en bakplate kledd med bakepapir. Topp med ønsket pizzafyll.
Stek på 225 grader nederst i ovnen på 12 -15 minutter. 

*Kesam kan byttes ut med gresk yoghurt, skyr naturell eller lignende. Jeg vil også tro at det fungerer bra å bruke vann. 

 Du kan naturligvis bruke det pizzafyllet du ønsker. Jeg gjorde det enkelt å smurte egg-pizzabunnen med tomatpure og ketchup, før jeg la på noen skiver skinke, tomatskiver og rødløk i skiver, og til slutt strødde over Jarlsbergost og oregano. 

 På toppen av min pizza, hadde jeg litt hvitløksdressing som jeg laget av creme fraiche, finhakket hvitløk, salt, pepper og en dæsj sitronsaft. Super godt!
Håper det smaker :razz: 

Kristine ♥ 

10 kommentarer

Siste innlegg