Ostekake i glass med ristede havregryn
4 porsjoner
Ostekake
4 plater gelatin
0,3 dl kokende vann
300 g kesam
1 pakke philadephiaost, light eller original
1/2 sitron
5 dråper stevia vanilje, eventuelt 1/2 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
3 ss sukrinmelis
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem så vsken ut av dem og smelt i 0,3 dl kokende vann.
Bland sammen kesam og philadelphiaost. Press over saften fra sitronen, og ha i vaniljepulver og sukrinmelis. Bland godt.
Fordel røren i 4 porsjonsglass.
Sett kaldt i minimum 1 time. Eventuelt kan du sette glassene 30 minutter i fryseren om du er utålmodig som oss.
Ristede havregryn
3 ss sukringold
80 g havregryn
1/3 ts ts salt
Ha sukringold i en stekepanne og la det smelte. Tilsett så havregryn og salt og rør godt. Stek et minutts tid mens du røren. Ta stekeplaten av platen og la havregrynene avkjøles i stekepannen. Topp ostekaken med de ristede havregrynene.
En enkel og god dessert, som passer like godt til hverdags som i helgen. Håper det smaker
Kristine ♥
Åshild:
Du kan nok bruke vanlig sukrin 🙂
Har du et alternativ til sukrinmelis?:-)
Karoline:
Så enkelt og så godt 🙂
Cecilie kristiansen:
Gjør det 🙂
Skal prøve den jeg. 🙂
Så fristene :-):-)
Treningsglad:
Også er det jo så enkelt og raskt å lage. Håper det faller i smak 🙂
Cecilie kristiansen:
Også så enkelt da 🙂
Oi! Ostekake i glass er noe jeg ikke har tenkt på tidligere. Er selv veldig fan av “mugcakes” og ikke minst ostekake! Dette her må jeg prøve! 😀
Ha en fortsatt fin søndag!
Det ser fantastisk godt ut. <3