OSTEKAKE I GLASS MED RISTEDE HAVREGRYN

SONY DSCI går dro jeg på hyttetur. Etter at vi hadde spist middag, fikk jeg plutselig i oppgave å lage dessert. Vi hadde naturligvis kjøpt med oss is og godis til kveldskos, men dessert hadde ingen tenkt på. Jeg tittet inn i kjøleskapet og så jeg med en gang kesam, kremost og sitron. Det måtte bli ostekake i glass! Dette er en kjempe enkel og god dessert jeg har laget mange ganger. Resultatet blir alltid bra! Både jeg og de andre på hytten var fornøyde etter å ha spist ostekaken. Håper du også lar deg friste. 

SONY DSC

Ostekake i glass med ristede havregryn
4 porsjoner

Ostekake
4 plater gelatin
0,3 dl kokende vann
300 g kesam
1 pakke philadephiaost, light eller original
1/2 sitron
5 dråper stevia vanilje, eventuelt 1/2 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
3 ss sukrinmelis 

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem så vsken ut av dem og smelt i 0,3 dl kokende vann. 
Bland sammen kesam og philadelphiaost. Press over saften fra sitronen, og ha i vaniljepulver og sukrinmelis. Bland godt. 
Fordel røren i 4 porsjonsglass. 
Sett kaldt i minimum 1 time. Eventuelt kan du sette glassene 30 minutter i fryseren om du er utålmodig som oss. 

SONY DSC

Ristede havregryn
3 ss sukringold
80 g havregryn
1/3 ts ts salt

Ha sukringold i en stekepanne og la det smelte. Tilsett så havregryn og salt og rør godt. Stek et minutts tid mens du røren. Ta stekeplaten av platen og la havregrynene avkjøles i stekepannen. Topp ostekaken med de ristede havregrynene.

SONY DSC
En enkel og god dessert, som passer like godt til hverdags som i helgen. Håper det smaker :razz: 

Kristine ♥ 

10 kommentarer

Siste innlegg