SØTPOTET FAJITAS


Søtpotet og fajitas er to klassiske middagsfavoritter hos meg. I går bestemte jeg meg for å kombinere disse to ved å lage søtpotet fajitas. Denne middagen ble bare super god! Søtpotet fajitas er kanskje mer helgemat eller kosemat enn hverdagsmat, men jeg liker å kose meg i hverdagen også. Dessuten var det jo lillelørdag i går! Har du ikke bestemt deg for hva du skal ha til middag i helgen, anbefaler jeg deg denne.

Søtpotet fajitas
Til 2

2 store søtpoteter
1 pakke karbonadedeig
1 rød paprika
1 liten gul løk
1 ss tomatpure
1 boks kikerter, valgfritt
0,5 dl vann
3 ss fajitakrydder, kjøp eller lag selv, oppskrift finner du under.
1 lime
Revet ost

Del søtpotetene i to. Stek dem på 225 grader i 45 minutter. De skal bli myke. Om du er utålmodig som meg, kan du dele søtpotetene i to og ha dem i mikroen i 10 minutter. Når søtpotetene er ferdige, skraper du ut innmaten, slik at du sitter igjen med søtpotetskåler.
Stek karbonadedeigen i en panne. Skjær grønnsakene i biter og ha over i pannen med karbonadedeigen. Tilsett vann kikerter, tomatpure og krydder. La det hele steke i 2 -3 minutter. Press så over limesaften.
Du har nå to valg. Du kan enten blande karboandedeigblandingen med innmaten fra søtpotetene og deretter fordele fyllet over i søtpotetene. Eller, du kan gjøre som meg, spare på søtpotetinnmaten og lage søtpotetpure en annen dag, og bare helle karbonadedeigblandingen over i søtpotetskålene.
Fordel så over ost og stek på 225 grader i 15 minutter.
Server.

Fajitakrydder

1 buljongterning
3 ss chili
3 ts salt
3 ts paprikakrydder
1 ts hvitløskkrydder
1 ts spiskummen
1 ss sukringold
1 ss maizenna

Knus buljongterningen og bland så i resten.
Oppbevar krydderet i en luftett eske eller boks.

 Test søtpotet fajitas i kveld eller i helgen. Denne middagen er jo så god at den kan spises når som helst!
Håper det smaker :razz: 

Kristine ♥

16 kommentarer

Siste innlegg