Søtpotet og fajitas er to klassiske middagsfavoritter hos meg. I går bestemte jeg meg for å kombinere disse to ved å lage søtpotet fajitas. Denne middagen ble bare super god! Søtpotet fajitas er kanskje mer helgemat eller kosemat enn hverdagsmat, men jeg liker å kose meg i hverdagen også. Dessuten var det jo lillelørdag i går! Har du ikke bestemt deg for hva du skal ha til middag i helgen, anbefaler jeg deg denne.
Søtpotet fajitas
Til 2
2 store søtpoteter
1 pakke karbonadedeig
1 rød paprika
1 liten gul løk
1 ss tomatpure
1 boks kikerter, valgfritt
0,5 dl vann
3 ss fajitakrydder, kjøp eller lag selv, oppskrift finner du under.
1 lime
Revet ost
Del søtpotetene i to. Stek dem på 225 grader i 45 minutter. De skal bli myke. Om du er utålmodig som meg, kan du dele søtpotetene i to og ha dem i mikroen i 10 minutter. Når søtpotetene er ferdige, skraper du ut innmaten, slik at du sitter igjen med søtpotetskåler.
Stek karbonadedeigen i en panne. Skjær grønnsakene i biter og ha over i pannen med karbonadedeigen. Tilsett vann kikerter, tomatpure og krydder. La det hele steke i 2 -3 minutter. Press så over limesaften.
Du har nå to valg. Du kan enten blande karboandedeigblandingen med innmaten fra søtpotetene og deretter fordele fyllet over i søtpotetene. Eller, du kan gjøre som meg, spare på søtpotetinnmaten og lage søtpotetpure en annen dag, og bare helle karbonadedeigblandingen over i søtpotetskålene.
Fordel så over ost og stek på 225 grader i 15 minutter.
Server.
Fajitakrydder
1 buljongterning
3 ss chili
3 ts salt
3 ts paprikakrydder
1 ts hvitløskkrydder
1 ts spiskummen
1 ss sukringold
1 ss maizenna
Knus buljongterningen og bland så i resten.
Oppbevar krydderet i en luftett eske eller boks.
Test søtpotet fajitas i kveld eller i helgen. Denne middagen er jo så god at den kan spises når som helst!
Håper det smaker
Kristine ♥
Lene:
Det er chilikrydder, ja. Vi har jo alle forskjellige smakspaletter. Jeg synes ikke denne er sterk, men da er jeg sikkert vant til litt mer sterk mat enn deg. Godt du ellers synes det smakte bra 🙂
Hei. Dette var kjempe godt..
Men litt mye chili for min smak i hvertfall.
Jeg brukte chilipulver… er dette riktig?? Ser du har skrevet pulver/krydder på de andre krydderne, så lurte på om dette skulle være 3SS fersk chili?eller?
Anne:
Det smaker veldig godt også. Prøv selv 🙂
Kristina:
Ja, denne middagen er kjempe god 🙂
Victoria Larsen:
Veldig godt, ja 🙂
Kine H.:
Herlig. God middag 🙂
Lilli:
Smaker veldig godt også 🙂
Sandra Marie:
Super godt 🙂
Anniken:
Ja, gjør det 😀
Må nok prøve det der i helgen 😀
naam 😀
Så spennende, det så veldig godt ut (:
Det blir helt klart fredagsmiddaen 🙂
Åh, nam!! 🙂
Så utrolig digg!! 🙂
Åh nam! Dette så kjempe godt ut 😍