PERFEKT STEKT KYLLINGFILET


Et spørsmål jeg har fått mye på snapchat, kristineokern, er hvordan jeg steker kyllingfileten min? Flere har lagt merke til at at den ser utrolig saftig og god ut. Og det er den også. Jeg tørr påstå at jeg er blitt nok så dyktig på akkurat dette og at jeg i dag lager perfekt stekt kyllingfilet! 


I går tok jeg bilder underveis av middagsforberedelsene slik at dere kunne få se hvordan jeg steker kyllingfiletene mine. Som du ser under, steker jeg ofte opp flere kyllingbryst eller kyllingfileter samtidig. Når kyllingen er perfekt stekt slik som her, holder den seg saftig og god i kjøleskapet et par dager. Gårsdagens kyllingfilet ble servert sammen med helt klassisk tilbehør; søtpotetmos, kokt brokkoli og en god klatt Røros rømme. Denne kombinasjonen, er kjempe god! 

Perfekt stekt kyllingfilet

Kyllingbryst / kyllingfilet
Salt og pepper

Tørk av kyllingen. Ha på salt og pepper på hver side. Om du bruker kyllingbryst, legger du fileten med skinnsiden ned i en varm stekepanne. Bruker du kyllingfilet, spiller det ingen rolle hvilken side av kyllingen du legger først ned. Her skal temperaturen være ganske høy. Jeg bruker 7 av 9. Stek skinnsiden ned omtrent 1 minutt, før du snur fileten og lar den steke cirka 30 sekunder på den andre siden. Legg så kyllingen over i en ildfastform, eller aluminiumsfolie som jeg har brukt her. Stek så kyllingen ferdig i ovnen på 160 grader. Steketiden vil avhenge av størrelsen på kyllingen. Det tar stort sett 15 -20 minutter. La kyllingen hvile et par minutter før du serverer. 

 Jeg bruker så og si alltid kylling fra Stange, Smaalenene gård, Holte eller lignende økologiske produsenter. Disse kyllingene får bedre plass og tid til å vokse, i tillegg til bedre levekår og bedre fòr. Ikke bare gir det en bedre smak og konsistens på kyllingkjøttet, det er også bedre for kyllingene å vokse opp på denne måten. Jeg synes dyreveldferd også er en viktig del av måltidet.


Da har du perfekt stekt kyllingfilet som alltid blir super saftig og god :razz: Aldri mer tørr og kjedelig kylling! 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Hvorfor har jeg ikke stekt kyllingen I o0vnen før?!?! Den ble skikkelig god. Takk for tipset =)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg