LUSSEBOLLER, LUSSEKATTER & LUSSESNURRER


Forrige uke hadde jeg juleverksted med noen venninner. Vi laget blant annet deilige lusseboller, da både klassiske lussekatter og lussesnurrer. Lussekatter er alltid en vinner nå i disse Luciatider. Siden vi hadde laget dobbel porsjon med grunndeig, endte vi opp med veldig mange lussekatter og bestemte oss for å prøve noe nytt. Da ble det lussesnurrer. Det blir desidert en fast tradisjon fremover. Så utrolig godt! Lussesnurrer er rett og slett en kombinasjon av lussekatter og kanelboller. Disse må du prøve!

Lusseboller
Ca 16 stykker

Lussekatter
800 g speltmel
100 g fiberfin, eller mer speltmel
50 g vaniljeprotein, eller mer speltmel
1 Barbells vaniljeproteinpudding, eventuelt kesam og litt ekstra søtningsstoff
1 pakke tørrgjær
100 g sukringold
1 ts kardemomme
1 gram safran
50 g smør
4 dl melk

Bland sammen speltmel, fiberfin, vaniljeprotein, tørrgjær, kanel, kardemomme og sukringold. Smelt smøret og varm opp melken til cirka 37 grader. Rør ned safran i den varme melken. Ha så smeltet smør, vaniljeproteinpudding og varm melk over i bollen med det tørre. Elt godt. Tilsett eventuelt litt mer speltmel om deigen blir løs.
La deigen heve i 1 time.
Når deigen har hevet ferdig, har du litt mel på bordet. Del deigen i biter og trill så lussekatter. Har kan du eventuelt tilsette rosiner. Legg lussekattene på en bakeplate.
Stek på 225 grader i 8 -10 minutter.

Lussesnurrer

1 porsjon lusseboller som over
Smør
Sukringold
Kanel

Lag lussebollene som beskrevet over. Når deigen har hevet ferdig 1 time, kjevler du deigen til en flat rektangel. Smør på smør og strø over sukringold og kanel. Rull deigen sommen til en tykk fast rull. Skær den så i sover som du legger på en bakeplate.
Stek på 225 grader i 10 -12 minutter.

 Uansett om du velger lussekatter eller lussesnurrer, håper jeg det faller i smak. God bakst!

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg