FRANSKE PEPPERKAKER

SONY DSC
De klassiske pepperkakene er den ene julekaken jeg må ha hver eneste jul. I tillegg til de gode gamle juletradisjonene synes jeg det også er moro å eksprimentere med nye oppskrifter. I dag prøvde jeg meg på franske pepperkaker. Franske pepperkaker er egentlig en enkel variant av de klassiske pepperkakene hvor du i tillegg tilsetter hakkede mandler.  Det geniale med franske pepperkaker, er at du ruller deigen inn i plastfolie og setter den i kjøleskapet natten over, for så bare å skjære deigen i skiver. Du trenger altså ikke kjevle ut deigen og stikke ut figurer. Super enkelt!

SONY DSC
Disse blir sprøe, søte og kjempe gode. Om du ønsker kan du naturligvis lage de uten mandler. Da får du helt vanlige pepperkaker.

SONY DSC

Franske pepperkaker

150 g smør
40 g fibersirup, ca 2 ss
70 g sukringold, ca 3 ss
1 egg
2 ts kanel
1/2 ts nellik
1/3 ts ingefær
1/2 ts natron
150 g speltmel
30 g fiberfin, eller mer speltmel
30 g mandelmel
50 g hakkede mandler

Smelt smøret og ha i fibersirup og sukrinbold. Rør inn krydder og natron. La det bli fingervarmt og tilsett så egget. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen til du får en fast deig. Rull en tykk pølse av deigen og pakk den inn i plastfolie. Sett deigen i kjøleskapet et par timer eller natten over.
Skjær så tynne skiver av pepperkakepølsen og legg skivene utover en bakplate.
Stek på 175 grader i 10-12 minutter.
Avkjøl på rist.

SONY DSC
Ingenting gir meg mer julestemning enn den deilige duften av pepperkaker som jeg har i leiligheten nå. Det mangler bare en kopp kakao og julemusikk, så hadde jeg fått den ultimate julefølelsen!
Håper det smaker! Ha en god tirsdag.

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg