CAKEPOPS AV JULEKAKERESTENE

Det er skremmende hvor mye mat vi kaster i dagens samfunn. Derfor forsøker jeg alltid å være bevist på hva jeg gjør med matrestene mine. Istedenfor å kaste dem, lager jeg restepizza, restesalater og restematbokser. For å ta bukt med julekakerestene, laget jeg cakepops.

Cakepops er små søte baller laget av kakerester. De er enkle å lage, og smaker super godt! Jeg hadde igjen av haug av pepperkaker og brukte derfor pepperkaker når jeg laget disse cakepopsene. Du kan bruke rester av det du har tilgjengelig, julekaker slik jeg har gjort, eller annet som sjokoladekake og muffins. 

Cakepops av julekakerestene

ca ​300 g pepperkaker, eller andre kakerester
100 g philadephia, lett eller vanlig
200 g sjokolade, jeg brukte sukkerfri sukrinsjokolade
Ca 25 sugerør eller pinner, valgfritt

Smuld opp kakerestene. Her lønner det seg å bruke en mikser, foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Tilsett så phildephia og kna røren sammen til den blir formbar. Lag runde baller av deigen. Om du ønsker, kan du stikke en pinne eller et sugerør ned i hver cakepops, slik jeg har gjort. Sett bollene i kjøleskapet en halv times tid.
Smelt sjokoladen. Dypp cakepopsene i den smeltede sjokoladen. Om du ønsker kan du så pynte cakepopsene med kakestrøssel eller lignende. 
Oppbevar dem så kjørlig til de skal spises.
 

Ikke bare ser cakepops utrolig søte ut, de smaker også super godt! Neste gang du har kakerester på lur, prøv cakepops :razz: Håper det smaker og at søndagen din blir fin.

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg