SUNNE SJOKOMUFFINS MED SJOKOLADEGLASUR

I år, som i fjord, forblir søndag min bake- og kosedag.  Dagens fristelse ble super gode sjokomuffins med sjokoladeglasur. Jeg hadde lyst på noe søtt og godt med sjokolade og da falt valget på sjokolademuffins. Det er enkelt, raskt og så godt!

SONY DSC

Nå dufter det deilig sjokolade i hele leiligheten. Jeg har allerede smakstestet et par muffins. Ja, det skal godt gjøres å bare ta en av disse. De ble knallgode! Saftige og gode sjokolademuffins med en kremet sjokoladeglasur. Unn deg en runde på kjøkkenet i dag du også, og kos deg med sjokomuffins. 

SONY DSC

Sjokomuffins med sjokoladeglasur
8 muffins

Sjokomuffins
1 ss smør, kan sløyfes
2 egg
150 g kesam
3 ss sukrin
1/2 ts vaniljepulver, kan sløyfes
40 g havremel
25 g kakaopulver, ca 2 store ss
20 g speltmel
1/3 ts salt
1 ts bakepulver

Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Bruk en gaffel og miks godt.
Fordel røren i muffinsformer.
Stek på 175 grader i 20 minutter. 
Avkjøl. 

Sjokoladeglasur
100 g phildephia
1 ss kakaopulver
1 ss sukrinmleis
40 g sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade

Bland sammen phildephia, kakaopulver og sukrinmelis. Smelt sjokoladen og røren den inn i osteblandingen. Fordel over muffinsene. 
Server og nyt!

SONY DSC

Du kan naturligvis kun lage muffinsene og droppe sjokoladeglasuren, for de er saftige og gode i seg selv. Du kan også velge å lage en klassisk glasur av kremost, kakaopulver og sukrinmelis, eller lage en enkel sjokoladeglasur av sukrinmelis, kakaopulver og vann. Eventuelt ta en super enkel variant hvor du bruker sukkerfritt sjokoladepålegg som glasur. Men jeg vil virkelig anbefale deg å teste sjokoladeglasuren over. Den er fantastisk god. Jeg stod i hvert fall å slikket bollen etterpå!

Håper du lar deg friste til å teste sjokomuffins :razz: Ha en nydelig søndag!

Kristine  ♥

16 kommentarer

Siste innlegg