INTERVALLER

I dag ble det en uplanlagt hviledag da kroppen rett og slett ikke ville henge med når jeg skulle trene. Sånn er det bare av og til! Da velger jeg å lytte til kroppen og satse på en skikkelig god treningsøkt! I helgen derimot, hadde jeg en ordentlig god intervalløkt. Da skrudde jeg på høy bass på øret, stengte resten av verden ute, løp i vei, og pustet og peste. Jeg skal love deg at det føles helt fantastisk etterpå. Det er noe med intervaller, svette og endorfiner som alltid får meg til å føle meg ekstra bra! Prøv gjerne økten du også og si hva du synes.

Intervaller, slik gjør du

 Varm opp i 10 minutter
Start med rolig gange og øk så intensiteten til rolig jogging og deretter til løping. Du skal bli god og varm.

 Løp raskt i 60 sekunder + gå rolig i 30 sekunder * 8
Løp raskt i 60 sekunder og gå så i 30 sekunder. Gjenta 8 ganger, slik at du totalt har løpt 60 sekunder 8 ganger. Om du gjør intervallene på en tredemølle, øker du farten med 0,1 km / t for hver intervall.

 Jogg rolig i 5 minutter
Her er det aktiv pause hvor du jogg rolig eller går raskt i omtrent 5 minutter. Du skal få ned pulsen. 

 Spurt i 40 sekunder + hvil i 20 sekunder * 6
Spurt i 40 sekunder og hvil så i 20 sekunder. Når du skal hvile, hopper du bare av tredemøllen og står på kanten av møllen mens båndet går.  Gjenta 6 ganger. Som i den første intervallbolken, øker du farten med 0,1 km / t for hver intervall.

5 – 10 minutter nedtrapping
Få ned pulsen og trapp gradvis ned intensiteten. Tøy gjerne litt på slutten om du ønsker det.

Håper du liker intervalløkten like mye som meg :grin: God trening!

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg