Som du sikkert har fått med deg, er det duket for den store bolledagen, fastelaven, på søndag. Da er det obligatorisk med boller! I går tjuvstartet jeg med bollebakingen og gjorde jeg min vri på fastelavnsbollene med inspirasjon fra svenskenes semlor.
Fastelaven i Norge, forbindes med hveteboller med krem og syltetøy. I Sverige derimot, gjør de en tvist på bollene. Deres semler, er boller hvor toppen skjæres av, for så å fylle bollene med mandelfyll og krem. Det er så fantastisk godt. Disse bollene må du bare prøve!
Proteinrike jukse semlor – fastelavensboller
Til 3 boller
50 g havremel
20 g speltmel, eller annet mel
20 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
1 ss sukringold
1 ts kardemomme
1/2 kanel
1/2 ts bakepulver
1 egg
50 g kesam
Alt blandes godt sammen i en bolle. Her kan du bare bruke en skje. La røren svelle i 5 minutter.
Form 3 klatter på et ark med bakepapir. Bruk en skje med litt kalt vann.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.
Mandelmasse
1/2 banan
2 ss mandelmel
2 ss sukrinmelis
Mos bananen.
Bland i mandelmel og melis.
Krem
100 g kesam
1/2 ts vaniljepulver
Visp kesam sammen med vaniljepulver med en gaffel.
Del bollene i to. Skjær en liten grop i hver bolle. Legg på mandelmasse, så krem. Topp med den andre halvdelen av bollen.
Da er det bare å spise, kose seg og nyte.
Disse proteinrike jukse semlorene, ble utrolig saftige og gode. Du kan velge å ikke fylle de med mandelmasse og krem, og bare spise de som de er. De smaker deilig i seg selv. Eventuelt kan de serveres med syltetøy og kesam, brunost eller det du måtte ønske.
Mmmm…. Super godt, altså!
Skal du feire med boller på søndag? Håper du lar deg friste
Kristine ♥
Sofia:
Det var det også
Karoline:
Hihi… Bare å komme
Åse:
Hihi… Det er herlig
Jeg sikler her!!!
Nå vil jeg komme på besøk til deg. Nam =)=)
Det der ser helt sykt digg ut!!