TRE TRENINGSTIPS SOM MANGE GLEMMER

Mange som trener tenker på hvordan treningsprogram de skal ha, hvor mye vekter de skal løfte, antall sett og repetisjoner. Men det er tre treningsprinsipper som mange glemmer, nemlig pust, skuldre og mind -muscle connection. 

⋄ Pusten
Ikke glem å puste når du gjør en øvelse. Dette slet jeg selv med da jeg først begynte å trene styrketrening. Riktig bruk at pusten, vil gjøre at du får bedre buktrykk og dermed blir sterkere når du gjør en øvelse. Ta for eksempel knebøy. Her lønner det seg å trekke pusten når du står oppreist med stangen på skuldrene. Så holder du pusten mens du går ned. Når du er i bunnposisjonen, slipper du pusten ut samtidig som du presser opp. Så trekker du pusten inn igjen når du er på toppen. Puster du på denne måten, vil du få en mer stabil overkropp, og det er da enklere å løfte både riktig og tyngre.  

⋄ Spenn i skuldrene
Skuldrene skal trekkes bak og ned, slik at du har en god holdning. Ved å skyve skulderbladene bak og ned, får du automatisk brystet opp og en god holdning. Det spennet du da får i øvre del av rygg, skal være der under alle øvelser. Ta for eksempel nedtrekk. Her vil vil den første bevegelsen du gjør, være å trekke skulderbladene bak og ned, slik at brystkassen kommer opp og du får sterke og stabile skuldre. Ikke bare får du bedre kontakt med muskulaturen på denne måten, du minker også sjansen for skulderskader. 

⋄ Tenk på muskelen du skal trene
Det å fokusere på muskelen du trener, øker muskelaktiveringen. Dette kalles mind -muscle connection. Mange tenker på noe helt annet når de er på trening, men da å fokusere her og nå, og tenke på muskelen du trener, vil gi deg bedre treningsutbytte. Det vil si at om du trener for eksempel biceps curl, hvor bicepsen, altså forside arm, er hovedfokus, skal du tenke på bicepsen for å få best mulig kontakt med disse muskelen. 

Kristine  ♥

8 kommentarer

Siste innlegg